Γαρίδες με φρέσκο κρεμμυδάκι και μουστάρδα!

<p><strong>Υλικά για 10 άτομα</strong></p>
<ul>
<li>40 γαρίδες Νο 1 ή 24 γαρίδες Νο 3</li>
<li>αλεύρι, για το τηγάνισμα</li>
<li>8 κ.σ. βούτυρο</li>
<li>4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μικρά, ψιλοκομμένα</li>
<li>3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες</li>
<li>2 σφηνάκια μπράντι</li>
<li>1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη</li>
<li>12 κόκκους μαυροπίπερου, άκοπους</li>
<li>8 κ.σ. μουστάρδα, τύπου Dijon</li>
<li>5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο</li>
</ul>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<ol>
<li>Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το μαύρο εντεράκι (με μια οδοντογλυφίδα), αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι.</li>
<li>Σε μέτρια φωτιά και σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να λιώσει αλλά να μην κάψει, γιατί μαυρίζει.</li>
<li>Αλευρώνουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε να τηγανιστούν για 2 λεπτά από τη μία πλευρά. Μόλις τις γυρίσουμε από την άλλη, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πιπεριά, τους κόκκους πιπεριού και αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 2 λεπτά.</li>
<li>Σβήνουμε με το μπράντι και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.</li>
</ol>
<p><strong><span style="color: #c00000;">Tip</span></strong></p>
<p>Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε τον μαϊντανό με φρέσκο κόλιαντρο.</p>
<p>imommy.gr</p>

Σχετικά άρθρα