Αρχική / Διάφορα (old articles) / Εβραϊκός γάμος: Η νύφη με το βέλο… μπούργκα και άλλες παραδόσεις
Εβραϊκός γάμος: Η νύφη με το βέλο... μπούργκα και άλλες παραδόσεις thumbnail

Εβραϊκός γάμος: Η νύφη με το βέλο… μπούργκα και άλλες παραδόσεις

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες ενός πραγματικά ιδιαίτερου γάμου που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ μεταξύ εξέχουσων μελών δυναστειών υπερορθόδοξων Εβραίων. Για τα άκρως παραδοσιακά του στοιχεία. 


Ο γάμος ήταν μεταξύ του εγγονού του Ραβίνου της δυναστείας Hasidic και της εγγονή του θρησκευτική ηγέτη της δυναστείες, Toldos Avraham Yitzchak Hasidic. Εγινε στο κέντρο της ισραηλινής πόλης Νετάνια, οι καλεσμένοι ήταν χιλιάδες και όπως αναφέρθηκε ξανά τηρήθηκαν όλες οι παραδόσεις τόσο από το ζευγάρι όσο και από τους καλεσμένους. 


Στο εσωτερικό του χώρου όπου έγινε η τελετή μαι τεράστια λευκή κουρτίνα από τούλι χώριζε τις γυναίκες από τους άνδρες με τους τελευταίους να φορούν στα κεφάλια τους κάποια άκρως ιδιαίτερα αλλά παραδοσιακά γούνινα καπέλα. Η κάθε δυναστεία ξεχωρίζει από την άλλη με κάτι ιδιαίτερο που έχουν ως χαρακτηριστικό. Για κάποιες δυναστείες είναι κάποια… κάλτσα, για άλλες κάποιο καπέλο. 


Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι η νύφη ήταν καλυμμένη από την κορυφή έως τα νύχια με το πέπλο να μην αφήνει ούτε ένα χιλιοστό του προσώπου της ακάλυπτο. Οχι, βέβαια, καθόλη τη διάρκεια της τελετής αλλά για όσο η νύφη θα βρισκόταν στο χώρο εκείνο του σταδίου όπου βρίσκονταν μαζεμένοι οι άνδρες. 


Πάντως, η τελετή περιελάμβανε και εκπλήξεις, όπως χορό ανδρών αποκλειστικά για τη νύφη!H νύφη στο χώρο όπου κάθονται οι άντρες… Καλυμμένη από την κορυφή ως τα νύχια οδηγείται στην αίθουσα.Ενας ραββίνος ο οποίος έχει δέσει στη μέση του μια ζώνη την άλλη άκρη της οποία κρατά η νύφη αρχίζει το χορό… Οι άντρες καλεσμένοι αρχίζουν να χορεύουν για τη νύφη… Το συγκεκριμένο γούνινο καπέλο είναι το χαρακτηριστικό της εν λόγω δυανστείαςΗ νύφη παρακολουθεί μέσα από το βέλο…Ούτε ένα χιλιοστό του προσώπου της δεν είναι ορατό… Η νύφη φθάνει στο χώρο της τελετής παρέα με τους συγγενείς της… Μικρά παιδιά τη συνόδευαν 
Και τα έθιμα αρχίζουν… Η νύφη κάνει την προσευχή της με το νυφικό απλωμένο στον καναπέ… 


Το περίφημο τούλι που χωρίζει άνδρες από γυναίκες…Τα καπέλα της δυναστείας… Κάποιοι προνοητικοί τα κάλυψαν με νάιλον για το φόβο της βροχής… Ο χορός των αντρών συνεχίστηκε και έξω… 
Πηγή: inews

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X