Αρχική / More / Εργασιακά / Θα ωφεληθώ αν εγγραφώ στο ΤΣΜΕΔΕ;
Θα ωφεληθώ αν εγγραφώ στο ΤΣΜΕΔΕ; thumbnail

Θα ωφεληθώ αν εγγραφώ στο ΤΣΜΕΔΕ;

Η κυρία Ελένη μας ρωτά:

"Είμαι 44 ετών μητέρα δύο ανήλικων παιδιών 8 και 6 ετών. Εργάζομαι στο ΕΜΠ με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου από το 1999 ως ΔΕ υπάλληλος γραφείου, ασφαλισμένη στο ΙΚΑ. Πριν από δύο μήνες πήρα πτυχίο χημικού μηχανικού του ΕΜΠ. Θα ήθελα να ρωτήσω, δεδομένου ότι δεν πρόκειται τουλάχιστον άμεσα να ασκήσω το επάγγελμα του μηχανικού, αν συμφέρει σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε ασφαλιστικό (περίθαλψη, συνταξιοδότηση και λοιπές παροχές) η εγγραφή μου στο ΤΣΜΕΔΕ. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας".

Απαντά ο Εργατολόγος και πρώην διοικητής του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σωπασής

Αν ιδιωτεύσετε και καταφέρετε να βρείτε δουλειά είναι μία σωστή και καλή επιλογή. Το να πληρώνετε, όμως, ΤΣΜΕΔΕ χωρίς να έχετε βρει δουλειά δεν σας συμφέρει γιατί μιλάμε για 250 ευρώ το μήνα. Πρώτα να βρείτε δουλειά και κατόπιν να εγγραφείτε στο ΤΣΜΕΔΕ. Εάν δεν βρείτε δουλειά, δεν είναι καλή επιλογή. Εγώ θα σας πρότεινα να συνεχίσετε την εργασία σας στο ΕΜΠ γιατί οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X