Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας thumbnail

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Διακοπές της κυκλοφορίας και άλλες παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί από την τροχαία για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και άλλους οδικούς άξονες, λόγω του 5ου Ημιμαραθώνιου Αθηνών, καθώς και του αγώνα δρόμου 3 χιλιομέτρων, του Αγώνα Δρόμου 1.000μ ΑμεΑ & S.O.H. και του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ που θα διεξαχθούν σταδιακά, όλοι με αφετηρία το Σύνταγμα, κατά τις ώρες 09.00 έως 13.00.


Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 9 το πρωί. Έναρξη από το ύψος της πλατείας Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη) επί της Λ. Αμαλίας, όπου και θα καταλήξουν οι δρομείς που θα τρέξουν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας (Πανεπιστημίου-Aιόλου-Σταδίου-Φιλελλήνων-Λ. Αμαλίας-Λ. Βασ. Όλγας-Λ. Βασ. Κων/νου-Λ. Βασ. Σοφίας-Λ.Κηφισίας-Λ.Αλεξάνδρας-Πατησίων κλπ).


Επίσης, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ειδικά στο Κολωνάκι, λόγω εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας.


► 09.20-10.00 θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 3 χλμ από το ύψος της πλατείας Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη), κατά μήκος της διαδρομής Πανεπιστημίου-Πατησίων-Χαλκοκονδύλη-Ακαδημίας-Λ.Βασ. Σοφίας- Λ.Αμαλίας-τερματισμός μπροστά στην πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη).

► 09.50-10.00 θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 1.000μ ΑμεΑ και S.O.H. από τη διασταύρωση Ριζάρη-Λ.Βασ. Σοφίας, κατά μήκος της διαδρομής Λ. Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα ανόδου)-Αμαλίας και τερματισμό μπροστά στην πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη).

► 11.45-13.00 θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 5 χλμ από το ύψος της πλατείας Συντάγματος (στο ύψος της οδού Ερμού), κατά μήκος της διαδρομής Φιλελλήνων-Λ.Αμαλίας-Λ.Βασ. Όλγας-Λ.Βασ. Κων/νου-κόμβος Χίλτον-Λ. Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα ανόδου)-Ακαδημίας-Χαριλάου Τρικούπη-Πανεπιστημίου- Λ. Αμαλίας-τερματισμός μπροστά στην πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη).

Λόγω των τεσσάρων αυτών αγώνων, την Κυριακή από 06.00-13.00 η κυκλοφορία θα διακόπτεται προσωρινά σε: 

► Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Πανεπιστημίου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 04.00 έως 14.00.


► Λ. Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της Λ. Συγγρού, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.


► Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου)-Σταδίου-Ακαδημίας-Σόλωνος, σε όλο το μήκος τους, καθώς και στις καθέτους τους, έως την πρώτη παράλληλο.


► Πλατεία Ομονοίας, πλατεία Συντάγματος.


► Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.


► Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.


► Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Αγ. Μελετίου, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 08.45 έως 10.30.


► Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


► Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πετμεζά και τη Λ. Αμαλίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.


► Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα προς τη Λ. Συγγρού.


► Ηρ. Αττικού-Αραβαντινού-Ησιόδου, σε όλο το μήκος τους, καθώς και στις καθέτους τους έως την πρώτη παράλληλο.


► Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.


► Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.


► Ανώνυμη οδός δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.


► Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.


► Μονή Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.


► Χατζηκώστα-Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος τους.


► Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.


► Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα προς Αθ. Διάκου.


► Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.


► Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Β. Αλεξάνδρου, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.


► Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Αλεξάνδρου και Φειδιππίδου, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.


► Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της Αμαλίας, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο, πλην της οδού Παπαδιαμαντοπούλου. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 08.15-έως 13.00.


► Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα προς τη Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.


► Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.


► Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.


► Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.

Επιπλέον, στο διάστημα αυτό θα απαγορεύεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων από την Ημιμαραθώνια διαδρομή, με εξαίρεση τους ελεγχόμενους κόμβων κάθετης διέλευσης σε:

► Λ. Αλεξάνδρας-Ιπποκράτους, 


► Λ. Αλεξάνδρας-Χαρ. Τρικούπη, 


► Πατησίων (28ης Οκτωβρίου)-Κοδριγκτώνος, 


► Πατησίων (28ης Οκτωβρίου)-Στουρνάρα, 


► Λ. Βασ. Σοφίας-Παπαδιαμαντοπούλου, 


► Λ. Βασ. Κων/νου-Ριζάρη, 


► Λ. Βασ. Κων/νου-Βασ. Γεωργίου και 


► Λ. Βασ. Κων/νου-Λ. Βασ. Σοφίας.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις εν λόγω οδούς, λεωφόρους και πλατείες κατά τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.  


efsyn

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X