Αρχική / Πολιτισμός / City life / "Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα" στο Θέατρο Τέχνης
"Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα" στο Θέατρο Τέχνης thumbnail

"Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα" στο Θέατρο Τέχνης


~ μια παραλλαγή στο θέμα της «Πρώτης Αγάπης» του Ιωάννη Κονδυλάκη ~


Η ομάδα bijoux de kant παρουσιάζει στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν το νέο έργο του Άκη Δήμου «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα», εμπνευσμένο από την εμβληματική νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη «Πρώτη Αγάπη» (1919). Μια παράσταση που σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία της Τάνιας Τσανακλίδου με την bijoux de kant και την επιστροφή της στο Θέατρο Τέχνης ύστερα από 40 χρόνια.


Μια παραλλαγή σε μια εμβληματική νουβέλα της ελληνικής λογοτεχνίας και, ταυτόχρονα, μια συμφωνία για τέσσερα πρόσωπα ενορχηστρωμένη από το φάντασμα της αδύνατης Αγάπης. Ίσως γιατί «όποιος δεν γεμίζει τον κόσμο του με φαντάσματα, μένει μονάχος». Και γιατί οι «λυγμοί είναι η καλύτερη μουσική για τους άδοξους έρωτες».


 


Ο Γιάννης Σκουρλέτης σκηνοθετεί με εικαστικές νότες μια παράσταση με ποιητικούς διαλόγους, που άλλοτε ανυψώνουν τον έρωτα και άλλοτε τον συντρίβουν στο γκρεμό. Ταυτόχρονα αναδεικνύει στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης, την υπέροχη Τάνια Τσανακλίδου, στο ρόλο της υπερπροστατευτικής μητέρας του Γιώργη, Γιάννη Παπαδόπουλου, ενός υπερταλαντούχου νέου ηθοποιού (με βραβείο για την ταινία «Το Αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού»). Απέναντι και ενίοτε ενδιάμεσα στη σχέση μάνας και γιού, βρίσκεται η αισθαντική, αέρινη και σπαρακτική στο ρόλο της Βαγγελιώς, Λένα Δροσάκη και ο συγγενής Νικόλας Αγγελής.


Η ομάδα καταφέρνει για ακόμη μια φορά να μεταφέρει στο σανίδι ένα λυρικό κείμενο, για τον ανεκπλήρωτο έρωτα και τις μεταπτώσεις του, τα προσωπικά αδιέξοδα των ηρώων, το φλέρτ τους με τα εσωτερικά κενά τους και το θάνατο- ψυχικό ή πραγματικό. Μέσα από την άρτια εικονοκλαστικά απεικόνιση και την καλοδουλεμένη σκηνοθεσία, αποτύπωνεται στο έπακρο ο σύγχρονος ελληνικός θεατρικός λόγος.


Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα


21.03.2016 – 26.04.2016


Δε, Τρ: 21:15, Τε: 20:00


€15, Τε: γενικη εισοδοΣ €10


debop.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X