Χορτόπιτα χωρίς φύλλο

<h2>Υλικά</h2>
<ul class="ingredient-items">
<li>Άγρια χόρτα <span class="note">1 1/2 κιλό ή σπανάκι</span></li>
<li>Κρεμμυδάκια φρέσκα <span class="note">7-8 τεμ</span></li>
<li>Σκόρδα φρέσκα <span class="note">2 -3 τεμ</span></li>
<li>Άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο και μάραθο <span class="note">από 1/2 ματσάκι</span></li>
<li>Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ <span class="note">1 κιλό σκληρό</span></li>
<li>Αυγά <span class="note">3 τεμ χτυπημένα</span></li>
<li>Σόδα μαγειρικής <span class="note">1 κουταλάκι του γλυκού</span></li>
<li>Τυριά διάφορα <span class="note">3 φλιτζάνια του τσαγιού της αρεσκεία σας</span></li>
<li>Αλάτι -πιπέρι </li>
<li>Νερό <span class="note">χλιαρό όσο πάρει</span></li>
</ul>
<div>
<h2>Οδηγίες</h2>
<p><span>Καθαρίζουμε τα χόρτα , τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε , τα βάζουμε σε μια λεκάνη με ένα κουτάλι της σούπας αλάτι να μαραθούν, για λίγα λεπτά και τα στύβουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα, τα πλένουμε ,τα ψιλοκόβουμε,πλένουμε και τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε.Βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά με το μισό ελαιόλαδο,προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ,τα σκόρδα , τα σοτάρουμε, προσθέτουμε και τα χόρτα, αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά . Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, περίπου 8 -10 λεπτά  μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά τριμμένα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι , την σόδα και όσο νερό χλιαρό χρειάζεται για να κάνουμε το κουρκούτι, να βγει πηχτό. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα ταψί, προσθέτουμε το μισό κουρκούτι σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, μετά το μείγμα των χορταρικών και από πάνω το υπόλοιπο κουρκούτι να καλύψει τα χορταρικά . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Σερβίρουμε σε πιατέλα ενώ συνοδεύεται πολύ ωραία με γιαούρτι.</span></p>
<p><span>Πηγή: chefoulis.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα