Αρχική / Teens / Τι να κάνεις αν νιώθεις ότι η φίλη σου σε επισκιάζει
Τι να κάνεις αν νιώθεις ότι η φίλη σου σε επισκιάζει thumbnail

Τι να κάνεις αν νιώθεις ότι η φίλη σου σε επισκιάζει

Είστε πολύ καλές φίλες, την αγαπάς και σε αγαπάει όμως νιώθεις ότι σε πολλές περιπτώσεις μονοπωλεί το ενδιαφέρον κι εσύ μένεις στην… απέξω. Είναι όμως όντως έτσι ή εσύ απλώς υπερβάλεις; Δες τι μπορείς να κάνεις για να νιώσεις λίγο καλύτερα αλλά και να μην χάσεις τη φίλη σου. 


1. Αποδέξου ότι ο καθένας έχει και διαφορετική προσωπικότητα


jealousy-bridesmaids-bff


Το πρώτο βήμα σε κάθε πράγμα που μας ενοχλεί είναι η αποδοχή. Όπως ίσως έχεις παρατηρήσει κι εσύ, υπάρχουν άτομα τα οποία είναι πολύ εύκολο να κοινωνικοποιηθούν και είναι πιο φιλικά και άλλα τα οποία δεν τα πιάνει το…  μάτι σου. Αυτό δε σημαίνει ότι το πιο φιλικό άτομο είναι καλύτερο και το πιο ήσυχο χειρότερο. Έχει να κάνει με τη διαφορά σαν άτομο και σαν προσωπικότητες. Η φίλη σου επομένως μάλλον είναι πιο εξωστρεφής από εσένα χωρίς αυτό απαραίτητα να είναι κακό ούτε για εσένα αλλά ούτε και για εκείνη. 


2. Το ότι δεν είσαι τόσο εξωστρεφής δε σημαίνει ότι δεν έχεις προσωπικότητα Ίσα ίσα, είναι και αυτό μια απόδειξη ότι έχεις χαρακτήρα που προτιμάς να τον αποκαλύψεις μόνο σε αυτούς που θα διαλέξεις εσύ. Και πίστεψέ με, θα υπάρξουν άνθρωποι στη ζωή σου που θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι δε θες να βγαίνεις πιο μπροστά απ’ όλους και θα σε συμπαθήσουν γι΄αυτό ακριβώς το λόγο. 


3. Συνειδητοποίησε ότι έτσι είναι ο χαρακτήρας σου Προσπάθησε να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι θα δείξεις ένα πρόσωπο διαφορετικό από αυτό που είσαι. Για να αρέσουμε στους άλλους, μπορεί να κάνουμε πράγματα τα οποία δε μας ταιριάζουν. Μην πέσεις σε αυτή τη παγίδα διότι δε θα οφελήσει κανένα. Η αυτοπεποίθηση θα έρθει μόνο από εσένα κι από κανέναν άλλον. 


4. Μίλησε της! Αν ακόμα νιώθεις ότι σε ενοχλεί, κάνε της μια χαλαρή και φιλική συζήτηση. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν πραγματικά σε αγαπάει, θα προσπαθήσει να σε βάζει πιο ενεργά στις συζητήσεις αλλά και να σε συστήνει σε κόσμο άνετα. Ασε που μπορεί να μην έχει διαπιστώσει ότι νιώθεις έτσι. Αν πάλι παρόλα αυτά εκνευριστείς, πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου ώστε να ηρεμήσεις και μετά επικοινώνησε μαζί της. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X