Λαχταριστή Ψαρόσουπα!

<p><strong>Για την ψαρόσουπα χρειαζόμαστε:</strong><br /><br /><span>1- 1 1/2 kg ψάρια για σούπα (ροφό, σφυρίδα, μπακαλιάρο ή κοκκινόψαρο)</span><br /><span>1 κρεμμύδι ξερό</span><br /><span>1 μεγάλη ντομάτα</span><br /><span>3-4 καρότα</span><br /><span>3-4 κολοκυθάκια</span><br /><span>5-6 πατάτες</span><br /><span>1/2 ματσάκι σέλινο</span><br /><span>1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο</span><br /><span>αλατοπίπερο</span><br /><span>χυμό λεμονιού</span></p>
<p> </p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong><br /><br /><span>Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε κύβους.</span><br /><span>Καθαρίζουμε και χαράζουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι.</span><br /><br /><span>Σε μια </span><span>χύτρα </span><span>ρίχνουμε 2 λίτρα νερό.</span><br /><span>Ρίχνουμε μέσα τα κομμένα λαχανικά, το σέλινο, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.</span><br /><span>Βράζουμε για 5΄.</span><br /><span>Κατόπιν, βάζουμε καθαρισμένα τα ψάρια και ελαφρώς αλατισμένα σε καλάθι ατμού.</span><br /><span>Το τοποθετούμε πάνω απο τα λαχανικά, κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για άλλα 5'-7΄ λεπτά.</span><br /><br /><span>Σε </span><span>κανονική</span><span> κατσαρόλα βράζουμε τα λαχανικά έως ότου μαλακώσουν.</span><br /><span>Κατόπιν, βγάζουμε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα και βάζουμε να βράσουν τα ψάρια στο ζωμό.</span><br /><span>Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε σε πιατέλα και σουρώνουμε το ζωμό για να είμαστε βέβαιοι πως δεν υπάρχουν κοκκαλάκια.</span><br /><br /><span>Μέσα στο ζωμό, ρίχνουμε λίγα απο τα λαχανικά μας και τα πολτοποιούμε με τη ράβδο-μπλέντερ. (Αν δεν έχουμε, στο multi, με λίγο ζωμό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα). Μ' αυτό τον τρόπο χυλώνει καλύτερα η σούπα μας.</span><br /><span>Στην συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας και καθαρισμένα τα ψάρια.</span><br /><span>Σερβίρουμε ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού.</span><br /><br /><span>-</span><span> Μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε ξεχωριστά σε μια πιατέλα τα ψάρια με τα λαχανικά απο την σούπα.</span><br /><span>-</span><span> Επίσης, αν θέλουμε μπορούμε να αυγοκόψουμε την σούπα.</span><br /><span>-</span><span> Αν κάποιοι στην οικογένεια δεν τρώνε τα λαχανικά, μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε όλα και να τα προσθέσουμε στην σούπα. Ετσι καταναλώνονται χωρίς να το καταλάβουν.</span></p>

Σχετικά άρθρα