Λουκουμάδες με Πορτοκάλι!

<p><span><strong>Υλικά για 30 περίπου λουκουμάδες, διαμέτρου 3-3,5 εκ.</strong></span><br />1 φλ.τσ. γάλα<br />1 φλ. τσ. χυμό πορτοκάλι<br />½ μαγιά μπίρας φρέσκια (21 γρ.) διαλυμένη σε 2-3 κ.σ. χλιαρό νερό<br />¼ κ.γ. αλάτι<br />2 φλ.τσ. και 1 κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο<br />λάδι για τηγάνισμα (ελαιόλαδο ή σπορέλαιο ή μίγμα των δυο)<br />μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα</p>
<p> </p>
<p><strong><span>Ετοιμάζετε τη ζύμη:</span></strong> Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά με το χέρι, ώστε να μην υπάρχει κανένας σβόλος. Το αποτέλεσμα είναι μία ζύμη ρευστή.<br />Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και ένα πανί (τύπου κουβερτούλα κουζίνας) για να διατηρείται το μείγμα ζεστό και το αφήνετε έτσι 2 ώρες.<br /><strong><span><em>Σημείωση:</em></span></strong><em> Δεν το βάζετε στο φούρνο.</em></p>
<p><br /><strong><span>Kάνετε τους λουκουμάδες:</span></strong> Μετά τις 2 ώρες, το ξεσκεπάζετε και δεν το ανακατεύετε. Ζεσταίνετε καλά το λάδι, σε φριτέζα. Θα πρέπει να καίει αλλά να μην καπνίζει. Με ένα κουτάλι, το οποίο βρέχετε σε ένα ποτήρι νερό, που κρατάτε δίπλα σας, παίρνετε μια κουταλιά από τη ζύμη και την ρίχνετε σιγά-σιγά στο καυτό λάδι.  Συνεχίζετε να προσθέτετε κουταλιές ώσπου να γεμίσει η επιφάνεια του λαδιού με λουκουμάδες. Στο 1 λεπτό περίπου, μόλις έχουν ροδίσει ελαφρώς από τη μια πλευρά, τους γυρίζετε με τρυπητή κουτάλα ή πιρούνα. Τηγανίζετε άλλο 1 λεπτό περίπου από την άλλη και τους βγάζετε σε πιατέλα, πάνω σε χαρτί κουζίνας.<br /><strong><span><em>Σημείωση:</em></span></strong><em> Mην τους αφήσετε πάνω στο χαρτί της κουζίνας για πολύ ώρα. Αφού στραγγίξουν (1 λεπτό), αν δεν τους σερβίρετε αμέσως, που έτσι πρέπει, μεταφέρετέ τους σε πιατέλα που έχει στρωθεί με λαδόχαρτο, ώστε να μην μουσκεύουν.</em><br /><strong><span>Σερβίρισμα:</span></strong> Bάζετε τους λουκουμάδες με πορτοκάλι σε πιατέλα ή σε ξεχωριστά πιάτα, τους περιχύνετε με μέλι (κατά βούληση) και τους πασπαλίζετε με κανέλα και τριμμένους ξηρούς καρπούς. Γαρνίρετε με ξυλάκια κανέλας και φλούδες από πορτοκάλι.</p>

Σχετικά άρθρα