Σαλάτα με σολωμό και σάλτσα ταραμά!

<p><strong>Υλικά για 10 άτομα</strong></p>
<ul>
<li>4 μαρούλια</li>
<li>3 ματσάκια ρόκα</li>
<li>650 γρ. σολομό, καπνιστό, σε λωρίδες</li>
<li>8 αβγά, βραστά</li>
<li>350 γρ. παρμεζάνα, σε φλοίδες</li>
<li>αλάτι και πιπέρι</li>
<li>Για το ντρέσινγκ</li>
<li>50 γρ. ταραμά, λευκό</li>
<li>12 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο</li>
<li>3 κ.σ. μουστάρδα, πικάντικη</li>
<li>χυμός από 4 λεμόνια</li>
</ul>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<ol>
<li>Πλένουμε το μαρούλι και τη ρόκα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.</li>
<li>Σε μια σαλατιέρα ρίχνουμε το μαρούλι, τη ρόκα, τον σολομό, την παρμεζάνα και τα ασπράδια των βρασμένων αβγών.</li>
<li>Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε τη <a class="autolink" href="http://www.imommy.gr/syntages/pies/article/581/xwriatikh-salata-se-pita/&amp;reftagarticle=1230&amp;reftag=%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1" target="_self">σαλάτα</a> μας.</li>
<li>Προτού τη σερβίρουμε, τρίβουμε από πάνω τους κρόκους των αβγών και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</li>
</ol>
<p><strong><span style="color: #c00000;">Tip</span></strong></p>
<p>Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα φρέσκο κρεμμυδάκι και κάππαρη.</p>

Σχετικά άρθρα