Κέικ Σοκολάτας (χωρίς αυγά και βούτυρο)

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<ul>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="text">1 φλ. ζάχαρη</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">3/4 φλ. καλαμποκέλαιο</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1,5 κ.σ. μηλόξιδο</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1,5 κ.σ. κονιάκ</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">ξύσμα πορτοκαλιού</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 κ.γλ. βανίλια</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 κ.γλ. μαγειρική σόδα</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 φλ. νερό</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">4 κ.σ. κακάο σε σκόνη</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">250 γρ. γάλα αμυγδάλου</span></li>
<li class="ingredient reveal reveal_visible"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">220 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη</span></li>
</ul>
<div class="info-title"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC.</p>
<p>Σε μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το  μηλόξιδο, το κονιάκ, αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη μαγειρική σόδα με τον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα κέικ. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε κόσκινο στο μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.  Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ ή πυρέξ. Ψήνουμε για 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα, στον αέρα. </p>
<p>Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας: σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε μέτρια φωτιά, χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνουμε το κέικ με τη γνακάς σοκολάτας, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.</p>
</div>
<p><strong><br /></strong></p>

Σχετικά άρθρα