Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Κρεμ Καραμελέ
Κρεμ Καραμελέ thumbnail

Κρεμ Καραμελέ

ΥΛΙΚΑ



  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι

  • 2 βανίλλιες

  • 4 αυγά

  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη

  • 2 1/2 φλυτζάνια γάλα

  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι,το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας νερό να κάψει. 

-Ανακατεύτε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινήσει 

-Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα 

-Μοιράζετε την καραμέλα στα φορμάκια που έχετε 

-Βάζετε το γάλα να κάψει 

-Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλλια 

-Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς 

-Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φορμάκια 

-Τοποθετείτε τα φορμάκια σ'ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας 

-Βάζετε το ταψί σε μέτριο φρούνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου 

-Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει 

-Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει 

-Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκ





sintages.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X