Αρχική / Πρωινό για… αριστούχους μαθητές!
Πρωινό για... αριστούχους μαθητές! thumbnail

Πρωινό για… αριστούχους μαθητές!


Καλύτερες σχολικές επιδόσεις έχουν τα παιδιά που τρώνε συστηματικά πρωινό, όπως επιβεβαιώνει νέα βρετανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Public Health Nutrition.
Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ μελέτησαν 5.000 μαθητές από τη Μ. Βρετανία, ηλικίας 9-11 ετών, και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν καθημερινά ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν καλούς βαθμούς, συγκριτικά με εκείνους που δεν έτρωγαν πρωινό. 


«Ενώ η κατανάλωση πρωινό έχει σχετιστεί εδώ και χρόνια με γενικά καλύτερη υγεία και αυξημένη συγκέντρωση και γνωστική λειτουργία, τα δεδομένα σχετικά με την επίδραση του στις ακαδημαϊκές επιδόσεις ήταν μέχρι σήμερα ασαφή» εξηγεί η επικεφαλής ερευνήτρια Χαννα Λιτλκοτ. 


Όπως λέει η ίδια, «η παρούσα μελέτη προσφέρει ισχυρές αποδείξεις ότι οι μαθητές που τρώνε πρωινό τα πάνε καλύτερα στο σχολείο, γεγονός που έχει άμεση επίδραση στην μόρφωσή τους αλλά και την υγεία του κοινωνικού συνόλου».


Από το ελληνικό ίδρυμα γαστρεντερολογίας


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X