Τούρτα γεννεθλίων από μπισκότα oreo!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>220 γρ.</strong> <span>ψιλοκομμένη κουβερτούρα</span></span></li>
<li><span><strong>250 γρ.</strong> <span>βούτυρο</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ.</strong> <span>μαύρη ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ.</strong> <span>μέλι</span></span></li>
<li><span><strong>2 φλ.</strong> <span>αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 φλ.</strong> <span>κακάο</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.γ</strong> <span>σόδα μαγειρικής</span></span></li>
<li><span><strong>4</strong> <span>μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.γ</strong> <span>βανίλια (υγρή)</span></span></li>
<li><span><strong>1/4 κ.γ </strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Για την επικάλυψη</span></li>
<li><span><strong>750 ml</strong> <span>κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε σαντιγύ</span></span></li>
<li><span><strong>1 συσκευασία (185 gr.)</strong><span>μπισκότα γεμιστά τριμμένα</span></span></li>
<li><span><strong>1 συσκευασία (115 γρ.)</strong> <span>Mini μπισκότα γεμιστά για το γαρνίρισμα</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 20 εκ. και στρώνουμε με αντ/κό χαρτί. Σε μπεν μαρί λιώνουμε ανακατεύοντας τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι.Προσθέτουμε το αλάτι.  Αφού λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Ένα- ένα ρίχνουμε τ αυγά κι ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τη βανίλια. Ισομοιράζουμε το μίγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 30 μέχρι να σταθεροποιηθεί. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν έχουν κρυώσει καλά, τα ξεφορμάρουμε και κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα δυο. Ενώνουμε ανακατεύοντας καλά την σαντιγί με τα τριμμένα OREO. Βάζουμε το παντεσπάνι για βάση.Αλείφουμε μια στρώση σαντιγί – τριμμένα OREO. Κάνουμε στρώσεις σαντιγί και τριμμένα OREO και αλείφουμε εξωτερικά την τούρτα με το υπόλοιπο μείγμα.Τέλος, στολίζουμε στην κορυφή της τούρτας με OREO. </span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>http://argiro.gr/</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα