Cupcakes Σοκολάτας

<h2>Υλικά</h2>
<p>3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />2 φλ. ζάχαρη<br />½ φλ. κακάο κοσκινισμένο<br />2 κουταλάκια μαγειρική σόδα<br />½ κουταλάκι αλάτι<br />1 φλ. γάλα<br />3/4 φλ. (120γρ). κουβερτούρα μαύρη ή γάλακτος κομμένη σε κομματάκια<br />½ φλ. ζεστό νερό<br />¾ φλ. σπορέλαιο<br />2 αβγά<br />2 κουταλιές ξίδι (όχι άσπρο)<br />1 φακελάκι βανίλια<br /><strong>Για το γλάσο τυριού:</strong><br />2/3 φλ. (200γρ.) τυρί κρέμα (cream cheese) σε θερμοκρασία δωματίου<br />3/4 φλ. (120γρ.) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου<br />3-4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας<br />2 – 2 ½ φλ. ζάχαρη άχνη<br />διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής</p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<ol>
<li>Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Παίρνετε δυο ταψιά με 12 θήκες για cupcakes και τoποθετείτε μέσα μια χρωματιστή χάρτινη θήκη. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βάζετε δηλαδή μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και τοποθετείτε στο άνοιγμά της ένα μεταλλικό μπολ ή ένα μικρό κατσαρολάκι. Ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει. Κατεβάζετε το μπολ από τη φωτιά.</li>
<li>Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα ξηρά υλικά (τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη βανίλια και το αλάτι). Βάζετε τα αβγά στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε ελαφρά. Ακολούθως, προσθέτετε το γάλα, το λάδι, το ξίδι, το νερό  και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια βάζετε τη λιωμένη σοκολάτα (όχι ζεστή) και ανακατεύετε για να ενωθούν όλα τα υλικά. Ύστερα, προσθέτετε λίγο – λίγο το μίγμα του αλευριού.</li>
<li>Μοιράζετε το μίγμα στις χάρτινες θήκες για cupcakes (τις γεμίζετε μέχρι τη μέση) και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.</li>
<li><strong>Για το γλάσο:</strong> Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε καλά. Ακολούθως, προσθέτετε το τυρί κρέμα και τη βανίλια (αν δεν βρίσκετε εκχύλισμα βάλτε ένα φακελάκι βανίλια σε σκόνη). Στη συνέχεια, προσθέτετε λίγη – λίγη τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πετύχετε ένα σφικτό γλάσο. Το χωρίζετε σε 3-4 μέρη, ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλετε να χρησιμοποιήσετε (εγώ επέλεξα μπλε, κόκκινο και κίτρινο).</li>
<li>Αφήνετε τα κεκάκια να κρυώσουν, βάζετε το γλάσο σε ένα κορνέ και τα διακοσμείτε. Αν δεν έχετε κορνέ, απλώστε το γλάσο με ένα κουτάλι.</li>
</ol>
<p>xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα