Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Εμβόλια και τα πολλαπλά οφέλη τους
Εμβόλια και τα πολλαπλά οφέλη τους thumbnail

Εμβόλια και τα πολλαπλά οφέλη τους

Τα πολλαπλά οφέλη, θεραπευτικά και δημοσιονομικά, από την αποτελεσματική χρήση των εμβολίων εξηγούνται σε ένα infographic.


Τα νούμερα, συχνά, μιλούν από μόνα τους. Στην περίπτωση των εμβολίων όμως, τα δεδομένα γέρνουν σαφώς τη ζυγαριά υπέρ της χρήσης τους, από όποια οπτική και να εξεταστούν, όπως θα παρατηρήσετε και στις επόμενες σελίδες.


Συμβολή στη δημόσια υγεία


vaccines-infigraphic


Στη Βρετανία, στην οποία το 70% των 12χρονων κοριτσιών έχουν εμβολιαστεί για τον HPV, εκτιμάται ότι τα προβλεπόμενα περιστατικά καρκίνων που προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων θα μειωθούν κατά 86%, συγκριτικά με τον προληπτικό έλεγχο.


Ο εμβολιασμός για τη γρίπη μειώνει κατά 28% θανάτους διαβητικών ασθενών, 50% περιστατικά εμφραγμάτων, 24% τον κίνδυνο εγκεφαλικού μετά από αναπνευστικές παθήσεις.


Η αντιμικροβιακή αντίσταση κοστίζει στην Ευρώπη κάθε χρόνο 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η χρήση του πνευμονιοκοκκικού εμβολίου στη Γαλλία μείωσε τη χρήση αντιβιοτικών από 48% σε 29,7%.


Συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη


Στην Ιταλία, στα 18 χρόνια χρήσης του εμβολίου για την ηπατίτιδα Β εξοικονομήθηκαν 580 εκατ. ευρώ και ο επιπολασμός μειώθηκε κατά 99%. Η εισαγωγή ενός προγράμματος εμβολιασμού κατά του ροταϊού μπορεί να επιστρέψει μεταξύ 58% και 96% της δαπάνης εμβολιασμού μέσα σε 4 χρόνια.


Για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στον εμβολιασμό ενηλίκων άνω των 50 ετών θα επιστραφούν 4 ευρώ στα κυβερνητικά ταμεία.


Συμβολή στην κοινωνική και υγειονομική ισότητα


Στη Βρετανία, το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κοκκύτη σε εγκύους οδήγησε σε μείωση κατά 79% των θανάτων των βρεφών μεταξύ του 2012 και του 2013.


Πηγή: vaccineseurope.eu

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X