Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Πράσινες ταλιατέλες µε γαλοπούλα!
Πράσινες ταλιατέλες µε γαλοπούλα! thumbnail

Πράσινες ταλιατέλες µε γαλοπούλα!

Υλικά συνταγής


 



  • 500 γραμμ. ταλιατέλες με σπανάκι

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 300 γραμμ. στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μικρές μπουκιές

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 300 γραμμ. ασπρομανίταρα σε φέτες

  • 1 κ.σ. αλεύρι

  • 500 ml κρέμα γάλακτος light

  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

  • 1 φλ. τσαγιούκεφαλογραβιέρα τριμμένη

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση


1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε καλά.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 5΄-6΄, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 3-4΄. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2΄, να ψηθεί ελαφρά.
3. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος light. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το φαγητό στη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 5΄.
4. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αδειάζουμε τις ταλιατέλες σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με τη σάλτσα γαλοπούλας και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το τυρί.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25΄, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρά τα μακαρόνια.



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X