Καταστροφικό για το στήθος το λάθος σουτιέν!

Οι γυναίκες που δεν φορούν καλής ποιότητας ή σωστά τοποθετημένο σουτιέν  είναι πολύ πιθανόν να εμφανίσουν διάφορα προβλήματα υγείας στο μέλλον, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των γιατρών.

Η βρετανική ένωση χειροπρακτικών έχει επιστήσει την προσοχή των γυναικών με έρευνα η οποία διεξήχθη από την ίδια την οργάνωση το 2008, η οποία διαπίστωσε ότι το 77% των γυναικών που συμμετείχαν σε επαγγελματική μέτρηση σουτιέν φορούσε  λάθος μέγεθος.

Σχεδόν οι μισές γυναίκες (47%) υπέφεραν από πόνους στην πλάτη. Το μέγεθος του στήθους τους ήταν ο σημαντικότερος λόγος για αυτό, καθώς επίσης και η στάση του σώματός, παράγοντες δηλαδή που το σωστό σουτιέν θα μπορούσε να βοηθήσει.

Ο Tim Hutchful, εκπρόσωπος της βρετανικής ένωσης χειροπρακτικών, παρομοιάζει το σουτιέν με μία κρεμαστή γέφυρα «Χρειάζεται ένα καλά σχεδιασμένο σουτιέν, ώστε να μην πέφτει όλο το βάρος στους ώμους σας και να αναγκάζονται αυτοί να κάνουν όλη τη δουλειά, καθώς το «φορτίο» με το οποίο επιβαρύνονται είναι σημαντικό».

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η κακή τοποθέτηση σουτιέν μπορεί να οδηγήσει σε έντονους πόνους στην πλάτη στο μέλλον και γι’ αυτό προέτρεψε τις γυναίκες να μετριούνται επαγγελματικά πριν επιλέξουν ένα σουτιέν, καθώς και α αντικαθιστούν τα παλιά τους σουτιέν όταν αρχίζουν να φθείρονται.

Ό,τι νούμερο σουτιέν και αν φοράτε, είναι πολύ σημαντικό να ταιριάζει και να εφαρμόζουν τέλεια στο σώμα μας η βάση του σουτιέν και οι τιράντες. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος εκτός από την πλάτη και τους ώμους σας, να τραυματίσετε και το στήθος σας, το οποίο είναι από τη φύση του πολύ ευαίσθητο σε τραυματισμούς.

 

Σχετικά άρθρα