Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος νέος διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ στη θέση του Φαμπρ
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος νέος διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ στη θέση του Φαμπρ thumbnail

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος νέος διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ στη θέση του Φαμπρ

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.


 
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ στη θέση του Γιανς Φαμπρ, που παραιτήθηκε μετά από θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στην καλλιτεχνική κοινότητα και όχι μόνο.


Σε ανακοίνωση του υπουργείο Πολιτισμού αναφέρεται:

"Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του 'Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.' όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον".

Δηλώσεις Θεοδωρόπουλου για την ανάληψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή
"Σε μια οριακή στιγμή" αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ, ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ο οποίος θα επιχειρήσει, συν τω χρόνω, να δώσει το δικό του στίγμα.


"Δέχθηκα να αναλάβω τη διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μια στιγμή οριακή για την πορεία του επειδή πιστεύω ότι δεν πρέπει να ματαιωθεί η φετινή διοργάνωση" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Θεοδωρόπουλος.


"Σήμερα θα μάθω" είπε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ "αν έχει παραδοθεί πρόγραμμα από τον κύριο Λούκο και αν έχουν υπογραφεί συμβόλαια αλλιώς πρέπει να γίνει με ταχύτητα αλλά και σοβαρότητα επιλογή από τις κατατεθειμένες προτάσεις. Γνωρίζοντας το ελληνικό θεατρικό τοπίο είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις. Αν εγώ μπορέσω να δώσω ένα προσωπικό στίγμα στο ελληνικό φεστιβάλ αυτό θα φανεί από του χρόνου".


Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, ο Γιαν Φαμπρ έστειλε επιστολή παραίτησης στον υπουργό Πολιτισμού εξηγώντας τον λόγο που τον οδήγησε σε αυτή του την απόφαση: "Δεν επιθυμώ να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον, στο οποίο προσήλθα με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά. Εύχομαι στους Έλληνες καλλιτέχνες καλή τύχη στη δουλειά τους και στο Φεστιβάλ τους", αναφέρει στην επιστολή του ο Βέλγος καλλιτέχνης.


Από την πλευρά του ο κ. Μπαλτάς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "η επιλογή της παραίτησης υπήρξε αποτέλεσμα της συντονισμένης επίθεσης που δέχθηκε ο Γιαν Φαμπρ από πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ και μέρος του καλλιτεχνικού κόσμου".


 


Πηγή: ethnos.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X