Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Μπορεί η έφηβη κόρη μου να χρησιμοποιήσει ταμπόν;
Μία αναγνώστρια μας ρωτά: "Μπορεί η 13χρονη κόρη μου να χρησιμοποιήσει ταμπόν; Είναι ασφαλές για εκείνη"; Απαντά η Εφηβίατρος Φλώρα Μπακοπούλου "Δεν απαγορεύεται η χρήση ταμπόν, εφόσον είναι αναγκαίο, σε αυτές τις ηλικίες. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το μικρότερο ταμπόν από αυτά που κυκλοφορούν και με πολύ μεγάλη προσοχή από την πλευρά του κοριτσιού. Εναλλακτικά, αν πρόκειται να συμμετάσχει σε κάποια δραστηριότητα που η έμμηνος ρύση δεν θα της το επέτρεπε, θα μπορούσε με την καθοδήγηση του γιατρού της να πάρει χάπια για να ανταποκριθεί στις δραστηριότητες της αυτές".

Μπορεί η έφηβη κόρη μου να χρησιμοποιήσει ταμπόν;

Μία αναγνώστρια μας ρωτά:

«Μπορεί η 13χρονη κόρη μου να χρησιμοποιήσει ταμπόν; Είναι ασφαλές για εκείνη»;

Απαντά η Εφηβίατρος Φλώρα Μπακοπούλου

«Δεν απαγορεύεται η χρήση ταμπόν, εφόσον είναι αναγκαίο, σε αυτές τις ηλικίες. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το μικρότερο ταμπόν από αυτά που κυκλοφορούν και με πολύ μεγάλη προσοχή από την πλευρά του κοριτσιού. Εναλλακτικά, αν πρόκειται να συμμετάσχει σε κάποια δραστηριότητα που η έμμηνος ρύση δεν θα της το επέτρεπε, θα μπορούσε με την καθοδήγηση του γιατρού της να πάρει χάπια για να ανταποκριθεί στις δραστηριότητες της αυτές».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X