Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Οι Έλληνες που φιγουράρουν στη λίστα των Panama Papers – Ποιοι είναι στη «μαύρη λίστα» του Παναμά
Οι Έλληνες που φιγουράρουν στη λίστα των Panama Papers - Ποιοι είναι στη «μαύρη λίστα» του Παναμά thumbnail

Οι Έλληνες που φιγουράρουν στη λίστα των Panama Papers – Ποιοι είναι στη "μαύρη λίστα" του Παναμά

To σκάνδαλο Panama Papers έχει συγκλονίσει τον πλανήτη, με πολύ ηχηρά ονόματα να βρίσκονται στις λίστες των offshore εταιριών.


Από τις λίστες με τις οποίες διακινούνταν μαύρο χρήμα παγκοσμίως δεν λείπουν και οι παρουσίες Ελλήνων. Και μάλιστα ανθρώπων που έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη με παλαιότερες υποθέσεις.


Το πιο γνωστό όνομα είναι αυτό του Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος, σύμφωνα με την Ενωση Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), βρίσκεται σε τρία διοικητικά συμβούλια offshore εταιριών. 


Ομως δεν είναι το μόνο όνομα Ελληνα, καθώς στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της International Consortium of Investigative Journalists αναφέρεται ότι στα δύο από τα τρία ΔΣ που βρίσκεται ο κ. Παπασταύρου συμμετέχουν επίσης και οι Κωνσταντίνος Λαναράς και Σπύρος Μεταξάς, οι οποίοι βρίσκονται και στη λίστα Λαγκάρντ. Παράλληλα, στις εταιρείες φέρονται να συμμετέχουν και οι Ε. Γκαβαουντάν, Π. Πετρίδης, Α. Πατούνης και Δ. Δημητρίου.


Τα σχετικά έγγραφα για τις εταιρίες

Ο χάρτης με τις off shore εταιρείες που υπάρχουν παγκοσμίως δημοσιεύτηκε με αφορμή το σκάνδαλο με τα «Panama Papers» και σύμφωνα με αυτόν η Ελλάδα έχει 223 εταιρείες και 64 πελάτες.


 


 


 


 Πηγή: inews

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X