Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι, μανταρίνι και μυρωδικά!

<p><span>Υλικά για 10 άτομα</span></p>
<ul>
<li>1 κιλό πατάτες, μικρές, τύπου Γαλλίας</li>
<li>2 κ.σ. αλάτι, χοντρό</li>
<li>ξύσμα και χυμός από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα</li>
<li>ξύσμα και χυμός από 2 μανταρίνια, ακέρωτα</li>
<li>3 κ.σ. μουστάρδα, απαλή</li>
<li>πιπέρι, φρεσκοτριμμένο</li>
<li>200 ml λευκό ξηρό κρασί</li>
<li>8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο</li>
<li>100 γρ. βούτυρο, φρέσκο</li>
</ul>
<p><span>Εκτέλεση</span></p>
<ol>
<li>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Πλένουμε καλά και τρίβουμε με το σύρμα της κουζίνας τις <a class="autolink" href="http://www.imommy.gr/syntages/vegetables/article/809/patates-me-piperies-thgania/&amp;reftagarticle=1236&amp;reftag=%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82" target="_self">πατάτες</a> για να φύγουν τυχόν χώματα. Τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.</li>
<li>Τις βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη και τις ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Τις τοποθετούμε σε ταψί και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.</li>
</ol>
<p><span><span style="color: #c00000;">Tip</span></span></p>
<p>Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και του μανταρινιού με 1 κ.σ. ξερό δενδρολίβανο, τριμμένο, και χυμό από 3 λεμόνια, ακέρωτα.</p>
<p>imommy.gr</p>

Σχετικά άρθρα