Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δεν εκδίδονται νέα διπλώματα οδήγησης εδώ και 1,5 μήνα λόγω αποχής των εξεταστών
Δεν εκδίδονται νέα διπλώματα οδήγησης εδώ και 1,5 μήνα λόγω αποχής των εξεταστών thumbnail

Δεν εκδίδονται νέα διπλώματα οδήγησης εδώ και 1,5 μήνα λόγω αποχής των εξεταστών

Εδώ και 1,5 μήνα δεν εκδίδονται στη χώρα νέα διπλώματα οδήγησης, λόγω του ότι δεν έχει εγκριθεί το σχετικό επίδομα για τους εκπαιδευτές από το υπουργείο Μεταφορών, όπως παραδέχθηκε μιλώντας στο Mega η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.


Όπως σημείωσε, επρόκειτο για ένα επίδομα ύψους περίπου 176 ευρώ που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος για αυτούς που διενεργούν τις εξετάσεις, όμως με την εφαρμογή του νόμου για το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη χορήγησή του.


Επειδή όμως όπως τόνισε «αντιληφθήκαμε τη σοβαρότητα του θέματος», κατατέθηκε από τον πρώην υπουργό κ. Σγουρίδη τροπολογία για να δίδεται το επίδομα στους συγκεκριμένους ανθρώπους, καθώς υπήρχε και σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Εντούτοις, την τελευταία στιγμή παραδέχθηκε ότι δεν προχώρησε η προσάρτηση της τροπολογίας στο νομοσχέδιο όπου επρόκειτο να προσαρτηθεί και μόλις ανέλαβε η ίδια φρόντισε να ξανασυσταθεί η τροπολογία «πολύ πιο αιτιολογημένη και κοστολογημένη».


Σήμερα θα ενημερωθεί, τόνισε, από τον κ. Χουλιαράκη για το πότε θα έχει ραντεβού με τα τεχνικά κλιμάκια ώστε να τους εξηγηθεί η αναγκαιότητα να περάσει η τροπολογία.


Για τη συγκεκριμένη δαπάνη, σημείωσε, υπάρχει πρόβλεψη τόσο στον τακτικό προϋπολογισμό όσο και στο μεσοπρόθεσμο.


Όπως είπε ο πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών, Άρης Ζωγράφος, στην "Κοινωνία Ώρα MEGA", πάνω από 4.000 εκπαιδευτές τελούν υπό καθεστώς ομηρίας ενώ 5.500 άνθρωποι περιμένουν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για να πάρουν το δίπλωμα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X