7 βήματα για πιο εύκολο μαύρισμα!

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όλες θέλουμε να αποκτήσουμε τέλεια μαυρισμένο δέρμα για να κλέψουμε τις εντυπώσεις στην παραλία. Για να το πετύχουμε δεν υπάρχει λόγος να τρέχουμε για σολάριουμ ή να μένουμε για ώρες στον ήλιο και να τσουρουφλιζόμαστε. Υπάρχουν μερικά έξυπνα και πολύ αποτελεσματικά βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε και να αποκτήσουμε το σοκολατένιο χρώμα που επιθυμούμε!

Βήμα:1 Απολέπιση και ξύρισμα

Κάντε ένα ντους και χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι και ένα ήπιο scrub σώματος για να απολεπίσετε το σώμα σας με απαλές κινήσεις. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξυριστείτε ως συνήθως

Βήμα: 2 Χρησιμοποιείτε αντηλιακό

Εφαρμόστε ένα αντηλιακό που με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 15. Εάν επιλέξετε λοσιόν που να περιέχει bronzer, προτιμήστε μία που να είναι βασισμένη σε DHA, το οποίο είναι ένα φυσικό σάκχαρο που χρωματίζει το δέρμα. Το χρώμα χρειάζεται μόνο λίγες ώρες για να εμφανιστεί, διαρκεί πολλές ημέρες και δίνει μια επιπλέον ώθηση στο χρώμα που θέλετε να αποκτήσετε.
Βήμα: 3 Αργά και σταθερά

Προτιμήστε μικρές και τακτικές δόσεις υπεριώδους ακτινοβολίας, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε λάμψη. Μείνετε περίπου μία ώρα στον ήλιο κάθε δεύτερη ημέρα και φυσικά μείνετε στη σκιά από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Βήμα: 4 Μακριά από τα εγκαύματα!

Φροντίστε να είστε προσεκτική και να μην καείτε από τον ήλιο.  Ένα ηλιακό έγκαυμα μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα κύτταρα του δέρματος και όχι μόνο να εμποδίσει την ικανότητά σας για μαύρισμα, αλλά θα αυξήσει σημαντικά και την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

Βήμα: 5 Το μυστικό είναι στην ενυδάτωση!

Το ενυδατωμένο δέρμα τείνει να μαυρίζει καλύτερα από το δέρμα που είναι ξηρό ή ταλαιπωρημένο. Πίνετε, λοιπόν,  άφθονο νερό και χρησιμοποιήστε μια λοσιόν που περιέχει  PCA, μια φυσική ουσία που προσελκύει και δεσμεύει την υγρασία στο δέρμα μας.

Βήμα: 6  Πείτε ναι στις βιταμίνες!

Χρησιμοποιήστε συμπληρώματα βιταμινών στις συνιστώμενες δόσεις των βιταμινών C και Ε. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και μπορεί να σας βοηθήσουν στην μείωση της φλεγμονής του δέρματος και στις κυτταρικές αλλοιώσεις από τις ακτίνες UV.

Βήμα: 7 Μαύρισμα σε όλο το σώμα

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε πως το μαύρισμά σας είναι ομοιόμορφο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει σε ολόκληρο το σώμα σας ομοιόμορφη έκθεση και αν ακόμη οι προβληματικές περιοχές όπως τα πόδια και το πρόσωπό σας δεν μαυρίζουν τόσο γρήγορα, η τακτική ενυδάτωση θα βοηθήσει.

 

Σχετικά άρθρα