Αρχική / Παιδί / Eντυπωσιακές ρομποτικές κατασκευές από μαθητές δημοτικού και Γυμνασίου με τη στήριξη της COSMOTE
Eντυπωσιακές ρομποτικές κατασκευές από μαθητές  δημοτικού και Γυμνασίου με τη στήριξη της COSMOTE thumbnail

Eντυπωσιακές ρομποτικές κατασκευές από μαθητές δημοτικού και Γυμνασίου με τη στήριξη της COSMOTE

Πώς θα ακουγόταν αν σας λέγαμε πως ένα διαστημόπλοιο το οποίο ακολουθεί μονοπάτι προς τον Σείριο, μια διαστημική βάση στον πλανήτη Άρη είναι ρομποτικές κατασκευές που έφτιαξαν παιδιά δημοτικού; Κι όμως αυτά είναι μόνο μερικά από τα έργα που ξεχώρισαν στον τελικό του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές δημοτικού με θέμα τον Γαλαξία. 


Στο πρωτότυπο διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός WRO Hellas με την υποστήριξη της COSMOTE, συμμετείχαν 330 ομάδες από 250 σχολεία της χώρας. Στον τελικό προκρίθηκαν και παρουσίασαν τις κατασκευές τους 50. Τις πρώτες τρεις θέσεις κατέλαβαν οι ομάδες Robotakia από τη Γλυφάδα (1η θέση), TriRoboNauts από τα Τρίκαλα (2η θέση) και Rοbofantasy από την Καλαμάτα (3η θέση). Ο διαγωνισμός με την υποστήριξη της COSMOTE απέδειξε ότι αυτοί οι μαθητές είναι τα αστέρια του μέλλοντος, ενώ οι μαθητές που συμμετείχαν και οι καθηγητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι χαρακτηρίζοντας τη Ρομποτική ως την «επιστήμη του μέλλοντος». Η COSMOTE, εκτός από τη συνολική στήριξη κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, επιβράβευσε τις τρεις νικήτριες ομάδες και τους προπονητές-δασκάλους με δώρα τεχνολογίας και την καλύτερη ομάδα από κάθε περιφέρεια, με δωροεπιταγές από το Cosmotebooks.gr. 


Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού για τα παιδιά δημοτικού, τα παιδιά του γυμνασίου έκαναν "Ταξίδι στην Αρχαιότητα" με τις ρομποτικές κατασκευές που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά γυμνασίου. 


Ο Executive Director Οικιακών Πελατών της COSMOTE, κ. Κώστας Νεμπής, σημείωσε: «Πρωτοπόρος στην τεχνολογία και την καινοτομία, η COSMOTE στηρίζει για δεύτερη χρονιά τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής που βοηθούν τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να αναπτύξουν δεξιότητες και ταλέντα, που είναι πολύτιμα για το μέλλον τους. Μπράβο στα παιδιά, και βέβαια στους γονείς και τους δασκάλους τους, που είναι δίπλα τους σε αυτή την προσπάθεια.»


Οι διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής συμβάλλουν στην προσπάθεια για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης των μαθητών της χώρα μας. Για περισσότερες πληροφορίες για την εκπαιδευτική ρομποτική μπορείτε να επισκεφθείτε το www.wrohellas.gr.Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X