Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / H παραίτηση του Διονύση Τσακνή από την ΕΡΤ
H παραίτηση του Διονύση Τσακνή από την ΕΡΤ thumbnail

H παραίτηση του Διονύση Τσακνή από την ΕΡΤ

Ζήτησε να παραιτηθεί από τα θέματα και τις ευθύνες στις οποίες δεν έχει δικαίωμα υπογραφής, αλλά του "χρεώνονται" τα αποτελέσματα


Ήταν το πρωινό της περασμένης Τετάρτης όταν σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες του προέδρου Διονύση Τσακνή οι οποίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι περιορισμένες καθώς δεν έχει εκτελεστική αρμοδιότητα. Το όλο θέμα προέκυψε μετά από επιθυμία του ίδιου του προέδρου που ζήτησε να παραιτηθεί από τα θέματα και τις ευθύνες στις οποίες δεν έχει δικαίωμα υπογραφής, αλλά του "χρεώνονται" τα αποτελέσματα. Ο Διονύσης Τσακνής τόνισε μάλιστα στην εν λόγω συνεδρίαση ότι θα δεχτεί κάθε ρόλο που θα του ανατεθεί αρκεί να έχει την πλήρη ευθύνη για την υλοποίησή του.

Η παραίτηση έγινε δεκτή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο ερχόμενο διάστημα θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ προκειμένου να προβεί σε αποφάσεις που θα αυξάνουν τις αρμοδιότητες της θέσης του Προέδρου με τον Διονύση Τσακνή να επιστρέφει σε αυτή ισχυρότερος από πριν. Άνθρωποι από το περιβάλλον του σημειώνουν ότι ο κ. Τσακνής εκνευριζόταν έντονα κάθε φορά όπου η ισχύουσα νομοθεσία του στερούσε κάθε εκτελεστικό δικαίωμα, όπως για παράδειγμα το να μην μπορεί να βάλει την υπογραφή του ούτε καν για την έγκριση μικροποσών.      
 
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η στάση του προέδρου της ΕΡΤ θα προκαλέσει αλλαγές τόσο στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης όσο και στην ισχύουσα νομοθεσία. 


ΠΡΏΤΟ ΘΕΜΑ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X