Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Κομπόστα μούσμουλο!
Κομπόστα μούσμουλο! thumbnail

Κομπόστα μούσμουλο!

Υλικά



  • 1.200 γρ. μούσμουλα, καλά πλυμένα και καθαρισμένα από το κουκούτσι και το φλούδι. 


Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το σχήμα του φρούτου, χωρίς να το κόψουμε στη μέση



  • ο χυμός από 2 μικρά λεμόνια + 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού (για το σιρόπι)

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 250 γρ. νερό

  • 3 – 4 σπόροι από αστεροειδή γλυκάνισο, αποξηραμένοι 


Διαδικασία


Ρίχνουμε τα φρούτα σε ένα βαθύ μπολ και τα καλύπτουμε με κρύο νερό και το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα ελαφρώς δεμένο σιρόπι. Βγάζουμε τα μούσμουλα από το μπολ με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στο σιρόπι μαζί με 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το φρούτο και να σχηματιστεί ένα ελαφρώς δεμένο σιρόπι. Σερβίρουμε με γιαούρτι.


 


Συμβουλές



  • Καλό είναι τα μούσμουλα που επιλέγουμε να διατηρούν το κοτσανάκι τους, ώστε να μην προσβληθούν από μικροοργανισμούς.


glykesistories.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X