Τούρτα Φράουλα!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>270 γρ. </strong><span>βούτυρο</span></span></li>
<li><span><strong>270 γρ. </strong><span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>270 γρ. </strong><span>αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.γ.</strong> <span>μπέικιν πάουντερ</span></span></li>
<li><span><strong>2 πρέζες</strong> <span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>βανίλιες</span></span></li>
<li><span><strong>5</strong> <span>αβγά</span></span></li>
<li><span><strong>150 γρ. </strong><span>φράουλες ψιλοκομμένες</span></span></li>
<li><span><strong>100 γρ. </strong><span>μαρμελάδα φράουλα σπιτική ή εμπορίου</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Για το μοντάρισμα</span></li>
<li><span><strong>800 γρ. </strong><span>σαντιγί</span></span></li>
<li><span><strong>200 γρ.</strong> <span>μαρμελάδα φράουλα</span></span></li>
<li><span><strong>2-3 κ.σ. </strong><span>λικέρ φράουλα ή κονιάκ</span></span></li>
<li><span><strong>500 γρ. </strong><span>φρέσκες μικρές φράουλες κατακόκκινες</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div class="time"><strong><br /></strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικινκ, το αλάτι, σε μπολ.<br />Πλένουμε, στεγνώνουμε, ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα.<br />Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια στρογγυλά 25 εκ. ή μακρόστενα μιας χρήσεως 30×21 εκ.Τα βουτυρώνουμε ελαφρά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.<br />Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 4-5' να γίνει κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και τη μαρμελάδα με τις φράουλες. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να πιει το μείγμα το αλεύρι. Ισομοιράζουμε στα έτοιμα ταψάκια. Αν θέλουμε στην επιφάνεια βάζουμε φέτες φράουλας.<br />Ψήνουμε για περίπου 20-25' να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό από την καρδιά τους.<br />Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν τελείως.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /><strong>Μοντάρισμα τούρτας</strong></span></div>
<div class="news_body"><span><strong></strong><br />Σε κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά και το λικέρ ανακατεύουμε να ζεσταθεί λίγο και να αραιώσει η σύσταση του.<br />Σε μεγάλη πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι. Με πινέλο βρέχουμε όλη την επιφάνεια να ποτίσει με την αραιή μαρμελάδα. Απλώνουμε μια στρώση σαντιγί και μια στρώση φέτες φράουλας. Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε με στρώση σαντιγί καλύπτοντας ολόγυρα την τούρτα.<br />Γαρνίρουμε την επιφάνεια με μικρές κατακκόκινες φράουλες καθώς και όλη την πιατέλα. </span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>http://argiro.gr/</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα