Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στη δημοσιότητα έδωσε ο Κάμερον τις φορολογικές του δηλώσεις για να απαλύνει το "κάψιμο" από τα Panama Papers
Στη δημοσιότητα έδωσε ο Κάμερον τις φορολογικές του δηλώσεις για να απαλύνει το "κάψιμο" από τα Panama Papers thumbnail

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Κάμερον τις φορολογικές του δηλώσεις για να απαλύνει το "κάψιμο" από τα Panama Papers

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις.


Αυτό σε μια προσπάθεια να δώσει ένα τέλος στα ερωτήματα που ανέκυψαν σχετικά με την προσωπική του οικονομική κατάσταση, τα οποία προκλήθηκαν μετά την αποκάλυψη των λεγόμενων "Εγγράφων του Παναμά" (Panama Papers) και τα εξωχώρια επενδυτικά ταμεία που διατηρούσε ο Ίαν Κάμερον, ο πατέρας του πρωθυπουργού, ο οποίος πέθανε το 2010.


Σε μια πρωτοφανή κίνηση, για πρωθυπουργό στην ιστορία της Βρετανίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε στην δημοσιότητα τα τυπικώς εμπιστευτικά δεδομένα, μετά και την παραδοχή του ότι θα έπρεπε να είχε διαχειριστεί καλύτερα την υπόθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το εισόδημα του αποτελείται από μισθό ύψους 140.522 λιρών, φορολογητέες δαπάνες 9.834 λιρών, 46.899 λίρες από το μισό του μερίδιου του ενοικίου που λαμβάνει από την οικογενειακή του οικεία στο Λονδίνο και 3.052 λίρες από επιτόκια αποταμιεύσεων.


Παράλληλα σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη θέσπιση μιας νέας επιχειρησιακής ομάδας, στην οποία θα ηγούνται από κοινού οι φορολογικές αρχές της χώρας και η εθνική υπηρεσία καταπολέμησης εγκλήματος, με στόχο να προωθηθεί το έργο που έχει κάνει η Βρετανία στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και ενάντια στη φοροδιαφυγή.


koutipandoras.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X