Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Τι να κάνεις όταν το παιδί αρνείται να διαβάσει
Τι να κάνεις όταν το παιδί αρνείται να διαβάσει  thumbnail

Σοφία, αναγνώστρια του boro.gr

Τι να κάνεις όταν το παιδί αρνείται να διαβάσει

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλημέρα το παιδί φοβάται είναι σε 8 χρόνιων. Ξεκινησε από το σχολειο στην πρώτη δημοτικού η δασκάλα της έβαζε λυπημένες φατσούλες Έχει φόβο για το σxολειο ότι δεν είναι καλή στα μαθήματα και ο φόβο την κάνει να αρνηται να διάβασει δεν ξέρω τι να κάνω;


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην Μαρία Παπαδημητρίου, παιδοψυχίατρο (συνεργάτιδα της θεραπευτικής και διαγνωστικής Μονάδας για το Παιδί, Σπύρος Δοξιάδης)


ΜΑΡΙΑ Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


 

Τα παιδιά σε κάθε ηλικία εμφανίζουν φόβους οι οποίοι είναι αναμενόμενοι. Ο φόβος όμως που περιγράφει ο γονέας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιος, αντίθετα μοιάζει να αφορά σε ένα παιδί που εκδηλώνει με αυτό τον τρόπο έντονο άγχος. Ωστόσο, οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε αυτό δεν είναι σαφείς. Η απόδοση  στην δασκάλα και στην αυστηρή της στάση δεν είναι επαρκής καθώς θα πρέπει να αναζητηθούν θέματα στη σχέση του παιδιού με τα πρωταρχικά πρόσωπα φροντίδας, τους γονείς. Οι πληροφορίες που λείπουν μπορούν να ληφθούν μόνο στο πλαίσιο μιας αξιολόγησης από μια διεπιστημονική ομάδα, όπως αυτή που λειτουργεί στην Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το παιδί "Σπύρος Δοξιάδης".


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X