Αρχική / Πολιτισμός / City life / 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: τι να δείτε την Τρίτη 12 Απριλίου
17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: τι να δείτε την Τρίτη 12 Απριλίου thumbnail

17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: τι να δείτε την Τρίτη 12 Απριλίου

Πρόταση για την 6η μέρα του φεστιβάλ: «Όσα ζητάει η καρδιά»


Ωραίες οι ταινίες που ξεχωρίζουν μετά από μια πρώτη ματιά στο πρόγραμμα ενός φεστιβάλ, αλλά ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του και αυτά που ορίζουν την επιτυχία του είναι οι ανακαλύψεις που θα κάνεις σε αυτό. Και μιλάμε για ταινίες που δε γνώριζες την ύπαρξη τους, ούτε καν κανέναν από τους συντελεστές, αλλά κάτι σε τράβηξε σε αυτές και βρήκες και δικαιώθηκες με την επιλογή σου.


Το σημερινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ενδείκνυται για μια τέτοια κατάσταση. Κοιτάζοντας τι έχει μέσα στη μέρα, ξεχωρίσαμε το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Τζούλια Κοβάλσκι, η οποία ως τώρα γύριζε ντοκιμαντέρ που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αναζητούν την έννοια της ταυτότητας. Και το ίδιο ακριβώς κάνει και εδώ. Η Κοβάλσκι μεγάλωσε και μένει στη Γαλλία, αλλά η πατρίδα της είναι η Πολωνία και έτσι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες.


Στο «Όσα ζητάει η καρδιά» («Crache Coeur» ο πρωτότυπος τίτλος), συναντάμε ένα ιδιαίτερο τρίγωνο. Η Ρόουζ είναι μια μπερδεμένη έφηβη κοπέλα, η οποία εισβάλλει στη ζωή ενός πολωνού εργάτη που έχει έρθει από τη Γαλλία για να αναζητήσει τον γιο του, τον οποίο η Ρόουζ ερωτεύεται. Κάπως έτσι, η δυναμική που θα σχηματιστεί μεταξύ τους θα φέρει ανατροπές στη ζωή και των τριών προσώπων.Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο feedback για το τι να περιμένουμε από το φιλμ και αυτό μας εξιτάρει. Κρίνοντας από το trailer, την αφίσα (γιατί η αισθητική της αφίσας είναι ένα από τα κριτήρια για το αν θα δεις μια ταινία) και κάποιες σκόρπιες κριτικές, πιστεύουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα και ακόμη και αν αυτό δεν έρθει, η ταινία διαρκεί μόλις 80 λεπτά και είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε το ρίσκο.


Η προβολή είναι την Τρίτη 12 Απριλίου στις 18:00 στο Δαναό (Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα).


Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από 7 ως 13 Απριλίου 2016 και στη Θεσσαλονίκη, από 14 ως 20 Απριλίου 2016. Πληροφορίες για το πρόγραμμα προβολών, τα εισιτήρια και τους προσκεκλημένους μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του φεστιβάλ.


clickatlifeComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X