Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στάση εργασίας στο Mega
Στάση εργασίας στο Mega  thumbnail

Στάση εργασίας στο Mega

Την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» και της ιστοσελίδας «megatv.com» για σήμερα Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 από τις 18:00 έως τις 22:00 αποφάσισε το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ.


 


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β' 15νθημέρου του Μαρτίου 2016, καθώς και λόγω της ελλειπούς πληροφόρησης των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.


Εντωμεταξύ, οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha έχουν δώσει περιθώριο μέχρι την Τετάρτη αναφορικά με την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.


Οι νέοι μέτοχοι θα πρέπει άμεσα να καταθέσουν σε κλειστό λογαριασμό 11,25 εκατομμύρια ευρώ ως εγγύηση για την ολοκλήρωση της αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, συν 1,5 εκατ. ως ενέχυρο έναντι δόσεων δανείων.


Βέβαια, την περασμένη Πέμπτη αποφασίστηκε αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου του καναλιού κατά 22,5 εκατ. ευρώ, απ’ ό,τι φαίνεται όμως τα λεφτά αυτά θα μπουν αργότερα. Το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε ένα βαθμό από τους παλιούς μετόχους και από τους δύο νεοεισελθέντες στο σχήμα, Θεοχάρη Φιλιππόπουλο και Δημήτρη Μάρη. 


Η Πειραιώς με επιστολή της την Παρασκευή προς το ΔΣ της ΑΕ ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ξεκαθαρίζει πως «η εταιρική σας ανακοίνωση δεν είναι αρκούντως δεσμευτική ως προς τους μετόχους, καθώς περιλαμβάνει δηλώσεις αυτών περί μερικής μόνο άσκησης του δικαιώματος προτιμήσεως, συμμετοχής νέων επενδυτών κ.λπ.».


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι περιμένουν την Παρασκευή, όταν η κυβέρνηση θα εκκινήσει και επίσημα τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.


 


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X