Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Πότε και γιατί ένας άνδρας δεν έχει καθόλου όρεξη για σεξ;
Πότε και γιατί ένας άνδρας δεν έχει καθόλου όρεξη για σεξ;  thumbnail

Πότε και γιατί ένας άνδρας δεν έχει καθόλου όρεξη για σεξ;

Η διαταραχή της ερωτικής επιθυμίας στον άντρα


Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Ποιο είναι το κυριότερο οργανικό αίτιο διαταραχής της ερωτικής επιθυμίας στον άντρα;


Είναι η αύξηση της προλακτίνης στον οργανισμό του άντρα. Η προλακτίνη είναι ορμόνη που υπάρχει και στα δύο φύλα και παράγεται από την υπόφυση, έναν αδένα που βρίσκεται κρυμμένος στα οστά του κρανίου. Όταν τα επίπεδα της προλαιαίνης αυξάνονται, επηρεάζεται αρνητικά η ερωτική επιθυμία του άντρα. Επίσης αρνητικά επηρεάζεται και η γονιμότητά του. Η χορήγηση φαρμάκου που ελαττώνει τα επίπεδα της προλακτίνης που κυκλοφορούν στο αίμα του άντρα βελτιώνει την ερωτική επιθυμία και την ποιότητα του σπέρματος σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις.


Ποια είναι τα κυριότερα ψυχολογικά αίτια διαταραχής της ερωτικής επιθυμίας στον άντρα;


Διαταραχές της στύσης και της εκσπερμάτισης είναι λογικό να επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική επιθυμία του άντρα. Πρόκειται για ένα μηχανισμό προστασίας του άντρα από το ενδεχόμενο μιας αποτυχημένης προσπάθειας. Οι επαγγελματικές και προσωπικές δυσκολίες είναι δυνατό να μονοπωλούν για ένα χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον του άνδρα και να καταστέλλουν την ερωτική του επιθυμία. Η σύγχυση των ρόλων μέσα στη σχέση, μπορεί επίσης να δημιουργεί ανάλογο πρόβλημα ερωτικής επιθυμίας του άντρα για τη συγκεκριμένη γυναίκα (εκλεκτική έλλειψη ερωτικής επιθυμίας). Τέλος, ορισμένες ψυχιατρικές παθήσεις, όπως η κατάθλιψη, μειώνουν σημαντικά την ερωτική επιθυμία.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X