Ρεβίθια φρικασέ

<p><strong>Υλικά για 6 άτομα</strong></p>
<ul>
<li>500 γρ. ρεβίθια</li>
<li>2 φύλλα δάφνης</li>
<li>1/2 φλ. έ.π. ελαιόλαδο</li>
<li>10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το τρυφερό πράσινο τμήμα, σε λεπτές ροδέλες</li>
<li>1 κρεμμύδι κόκκινο, ξερό, ψιλοκομμένο</li>
<li>1 ματσάκι μαϊντανό, χοντρό, ψιλοκομμένο</li>
<li>1 ματσάκι άνηθο, χοντρό, ψιλοκομμένο</li>
<li>1 κιλό χορταρικά (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, άγρια χόρτα), χοντροκομμένα</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p>Για το αυγολέμονο</p>
<ul>
<li>χυμό από 2 λεμόνια</li>
<li>2 αυγά</li>
</ul>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<ol>
<li>Μουλιάζουμε αποβραδίς τα <a class="autolink" href="http://www.imommy.gr/syntages/vegetables/article/566/rebithokeftedes/&amp;reftagarticle=943&amp;reftag=%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%AF%CE%B8%CE%B9%CE%B1" target="_self">ρεβίθια</a> σε άφθονο νερό. Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό.</li>
<li>Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό, μαζί με τη δάφνη, ώσπου να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, πετάμε τη δάφνη και κρατάμε το ζωμό τους.</li>
<li>Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν, αλλά να μην αλλάξουν χρώμα.</li>
<li>Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και τα χορταρικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.</li>
<li>Ρίχνουμε τα ρεβίθια μαζί με λίγο από το ζωμό τους και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.</li>
<li>Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη από το ζωμό των ρεβιθιών. Μόλις βράσουν τα χορταρικά – όχι εντελώς, πρέπει να «κρατάνε» λίγο στο δόντι –, αποσύρουμε από τη φωτιά.</li>
<li>Αυγολέμονο: Φτιάχνουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτοντας λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού. Με μια κουτάλα χύνουμε στα αυγά λίγο-λίγο από το ζωμό του φαγητού, συνεχίζοντας το χτύπημα.</li>
<li>Όταν το μείγμα ζεσταθεί αρκετά, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και κουνάμε κυκλικά να πάει παντού.</li>
<li>Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</li>
</ol>
<p><strong><span style="color: #c00000;">Tips</span></strong></p>
<ul>
<li>Το στραγγιστό γιαούρτι είναι εξαιρετικό συνοδευτικό για το πιάτο.</li>
<li>Αν δεν μπορείτε να βρείτε χόρτα ή βαριέστε το καθάρισμα, αντικαταστήστε τα με 2-3 μαρούλια, χοντροκομμένα.</li>
<li>Ψιλοκόψτε 5-6 φυλλαράκια δυόσμου προς το τέλος του μαγειρέματος αν σας αρέσει το άρωμά του.</li>
</ul>
<p><span>imommy.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα