Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / 8 χρόνια φυλακή και πρόστιμο στον Τομπούλογλου του «Παίδων» για το «φακελάκι» των 25.000€
8 χρόνια φυλακή και πρόστιμο στον Τομπούλογλου του «Παίδων» για το «φακελάκι» των 25.000€ thumbnail

8 χρόνια φυλακή και πρόστιμο στον Τομπούλογλου του «Παίδων» για το «φακελάκι» των 25.000€

Σε 8 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή αλλά και χρηματικό πρόστιμο ύψους 40.300€, καταδικάστηκε για την υπόθεση με το «φακελάκι» των 25.000€, ο Χάρης Τομπούλογλου.


Ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, καταδικάστηκε σήμερα από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για τη μίζα που είχε ζητήσει από διαφημιστική εταιρία προκειμένου να μην την κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.


Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής αλλά δεν του έδειξε το δρόμο για τη φυλακή, αφού η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.


Οι δικαστές καταδίκασαν σε 5 έτη κάθειρξης και 7 μήνες με αναστολή στην έφεση τον συγκατηγορούμενο και στενό συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου Χρήστο Τριανταφύλλου, ενώ έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο γιατρό Στέφανο Μιχαλάκο.


«Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου», δήλωσε προς την έδρα ο Χάρης Τομπούλογλου μετά την έκδοση της απόφασης.


Νωρίτερα, οι δικαστές κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία είχε προταθεί να κηρυχθεί ένοχος ο Τομπούλογλου, είχαν απορρίψει την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου εντίμου βίου και της μετρά την τέλεση της πράξης καλή συμπεριφορά που αιτήθηκαν μέσω των συνηγόρων τους οι δυο καταδικασθέντες. hotdoc

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X