Αρχική / Πολιτισμός / City life / Open House: η Αθήνα μετατρέπεται σε ανοιχτό μουσείο για δυο ημέρες
Open House: η Αθήνα μετατρέπεται σε ανοιχτό μουσείο για δυο ημέρες thumbnail

Open House: η Αθήνα μετατρέπεται σε ανοιχτό μουσείο για δυο ημέρες

Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.


100 κτίρια, 450 εθελοντές, 3η χρονιά, 2 μέρες (16-17 Απριλίου). Οι συντελεστές, οι αρχιτέκτονες, οι ιδιοκτήτες, οι εθελοντές, οι επισκέπτες και όλοι οσοι συμμετέχουν με τον τρόπο τους σε αυτην τη γιορτη αρχιτεκτονικής για την πόλη ειναι μέρος αυτης της μεγάλης ομάδας…. We are all part of a great team!


Σχολείο Μοντέρνας Αρχιτεκτονικής

Το Open House μετρά ήδη 3 χρόνια στην Αθήνα. Πρόκειται ίσως για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής.


Θέατρο Γκλόρια

Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε περισσότερες από 35 πολλές ανά την υφήλιο. Η δράση Open Houseπροσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

YIORGIS YEROLYMBOS


Kentro Episkeptwn KPSIN

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.

ΜΕΛΊΝΑ ΛΑΣΗΘΙΩΤΆΚΗ


Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Δημητρίου

Η Αθήνα, μια πόλη με μεγάλο αριχτεκτονικό πλούτο και αρχιτεκτονικη ταυτότητα που μνημονεύεται μέσα απο τις ιστορικές της φάσεις. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί χτίστηκαν; Πώς σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν; Πίσω από τις όψεις και τις πόρτες πολλών κτηρίων βρίσκονται εκπληκτικοί χώροι για να εξερευνήσετε και ενδιαφέρουσες ιστορίες για να μάθετε.

V PATERAKIS


Ξενοδοχείο στο Σύνταγμα

Από ιστορικά αξιοθέατα μέχρι σύγχρονες κατοικίες και δημόσια κτίρια. Το Open House Αthens σάς δίνει πρόσβαση σε σπάνια και σημαντικά κτήρια της πόλης. Στο φετινό πρόγραμμα θα υπάρχουν 100 κτίρια και χώροι ειδικού ενδιαφέροντος για να περιηγηθείτε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου (16-17 Aπριλίου).

ALESSANDRO RABBONI


One Athens

Ως παράλληλες δράσεις, από τη Δευτέρα 11 Απριλίουθα προγραμματιστούν ξεναγήσεις για ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, όπως τμήματα μαθητών και σπουδαστών (OPEN SCHOOL), ξεναγήσεις σε δημιουργικούς και παραγωγικούς χώρους της πόλης (MADE IN ATHENS), ξεναγήσεις με ποδήλατα (OPEN BIKE), ξεναγήσεις σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ & ΗΣΑΠ, ο Ιnstagram διαγωνισμός φωτογραφίας (OPEN PHOTO) και το καθιερωμένο πάρτυ λήξης.


 


Kατάστημα και χώρος ευεξίας στο Κολωνάκι

H Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide, που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

GIWRGOS GERAKIANAKIS


Κολλέγιο Βακαλό ART & DESIGN

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


13-17/04 OPEN BOX


Το ΟΗA εχει τα δικα του σημεία συνάντησης στο κέντρο της πόλης, τα ενημερωτικα περίπτερα θα βρίσκονται στον IANOS (Σταδίου 24) και στην Τεχνόπολη απο την Τετάρτη 13/04. Στα Info Points του Open House Athens 2016 μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τη δράση και το φετινό πρόγραμμα, να προμηθευτείτε τον ΟΗΑ 2016 εντυπο οδηγό!


 

ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΣΙΏΜΟΥ 


Ξενοδοχείο New

11-15/04 MADE IN ATHENS


Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του OPEN HOUSE θα διοργανωθούν προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε δημιουργικούς και χώρους παραγωγής της πόλης.


Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τους ίδιους τους δημιουργούς- παραγωγούς και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, χρησιμοποιώντας σύγχρονες και παραδοσιακές μεθόδους. Για την συμμετοχή στις ξεναγήσεις σε κάποιους χώρους απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας μας, www.openhouseathens.gr


 

ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΚΑΛΑΠΌΔΑΣ


IIEBAA Ίδρυμα ιατροβιολογικών ερευνών

15/04 OPEN SCHOOL


Το καθιερωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OHA την Παρασκευή 15/04, περιλαμβάνει οργανωμένες επισκέψεις σε ορισμένα από τα κτίρια του προγράμματος, οι οποίες απευθύνονται σε τμήματα σχολείων και σχολών ή και άλλα οργανωμένα γκρουπ. Για συμμετοχή είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης!


 

ΜΠΆΜΠΗΣ ΛΟΥΙΖΊΔΗΣ


Γενικά αρχεία του κράτους

15-24/04 OPEN PHOTO


Για άλλη μια χρονιά θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός φωτογραφίας ανεβάζοντας φωτογραφίες στο instagram γράφοντας το #fujifilm_oha2016 Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι ’’Corners’’ Oι νικητήριες φωτογραφίες θα κερδίσουν δώρα από την Fujifilm!


16-17/04 OHA 2016 I AM PART OF A GREAT TEAM!


clickatlife

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X