Burger με μπιφτέκι σολομού και καυτερή σως

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<p class="rr_method_list"><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για το burger σολομού:</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">1 κιλό φρέσκος σολομός, καλά καθαρισμένος</li>
<li class="rr_method_list">2 τμχ. φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος</li>
<li class="rr_method_list">150γρ. φασολάκια ψιλά, βρασμένα και ψιλοκομμένα</li>
<li class="rr_method_list">2 αυγά</li>
<li class="rr_method_list">1 κουτ. γλυκού oyster sauce</li>
<li class="rr_method_list">1 κουτ. γλυκού καβουρδισμένο σησαμέλαιο</li>
<li class="rr_method_list">4-5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη</li>
<li class="rr_method_list">½ κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ</li>
<li class="rr_method_list">2 κουτ. σούπας φρέσκα ψιλοκομμένα μυρώνια ή κόλιανδρο</li>
<li class="rr_method_list">Ξύσμα και χυμό από 1 μοσχολέμονο</li>
<li class="rr_method_list">Ανάλογο πιπέρι και αλάτι</li>
<li class="rr_method_list">100 ml ηλιέλαιο για το ψήσιμο</li>
<li class="rr_method_list">Λίγο αλεύρι</li>
</ul>
<p class="rr_method_list"><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για το γλυκό καυτερό dressing</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">4 κουτ. σούπας Hellmann’s Real Μαγιονέζα</li>
<li class="rr_method_list">3 κουτ. σούπας sweet chilly σος</li>
<li class="rr_method_list">1 ½ δόση σε μέγεθος μπιζελιού wassabie από άγριο ράπανο σε πάστα ( προαιρετικά )</li>
<li class="rr_method_list">2 κουτ. σούπας τριμμένο καρότο</li>
<li class="rr_method_list">2 κουτ. σούπας τριμμένο λάχανο</li>
</ul>
<p class="rr_method_list"><span style="text-decoration: underline;">Υλικά για το burger</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">4 ψωμάκια burger</li>
<li class="rr_method_list">4 μπιφτέκια σολομού (ψημένα στο γκρίλ ή στο τηγάνι)</li>
<li class="rr_method_list">4 φέτες από ώριμο αβοκάντο ή φέτες αγγουριού</li>
<li class="rr_method_list">4 φέτες μαρουλιού</li>
<li class="rr_method_list">4 κουτ. σούπας γλυκό και καυτερό dressing</li>
</ul>
<div>
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<p class="rr_method_list"><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση για το μπιφτέκι σολομού:</span></p>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Ψιλοκόβουμε τον σολομό και τον λιώνουμε στο μπλέντερ</li>
<li class="rr_method_list">Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης του μέσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά</li>
<li class="rr_method_list">Φτιάχνουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές αφού πρώτα τα αλευρώσουμε.</li>
</ol>
<p class="rr_method_list"><span style="text-decoration: underline;">Στήσιμο burger</span></p>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Αλείφουμε τα ψωμάκια burger με το γλυκό καυτερό dressing</li>
<li class="rr_method_list">Τοποθετούμε τα μαρούλια</li>
<li class="rr_method_list">Τοποθετούμε τα ψημένα μπιφτέκια, τις φέτες από το αβοκάντο ή το αγγούρι</li>
<li class="rr_method_list">Σερβίρουμε</li>
</ol>
<div> </div>
</div>
</div>
<p>sintagespareas.gr</p>

Σχετικά άρθρα