Πόσο κοστίζει ένα μάθημα ρεφλεξολογίας;

H κ. Κατερίνα Μιχαλοπούλου, επαγγελματίας ρεφλεξολόγος, μέλος του Πανελληνίου Σωματείου Επαγγελματιών Ρεφλεξολόγων, χαρτογραφεί τον άγνωστο σε πολλούς κόσμο της ρεφλεξολογίας.

Τι είναι η ρεφλεξολογία; 

Η Ρεφλεξολογία είναι μια πανάρχαια ειδικότητα που συγκαταλέγεται στις συμπληρωματικές φυσικές επιστήμες. Βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα, τις παλάμες και τα αυτιά, τα οποία αντιστοιχούν σε κάθε όργανο και τμήμα του σώματος μας ,καθώς και στην αρχή των 10 αντανακλαστικών ζωνών που διαπερνούν το σώμα μας και καταλήγουν στα πέλματα και τις παλάμες μας. Εκεί όπου ο/η ρεφλεξολόγος ασκεί τις τεχνικές και τους χειρισμούς του.

Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας αρχάριος της ρεφλεξολογίας. 

Μια βασική αρχή της  ρεφλεξολογίας είναι το ότι αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν σύνολο (ψυχή-διανόηση-σώμα-συναίσθημα)το οποίο αργά ή γρήγορα εκτονώνει καθετί που το υπερφορτίζει στο σώμα. Δεν θεραπεύει συγκεκριμένες παθήσεις και δεν κάνει διάγνωση, ωστόσο τα ρεφλεξολογικά ευρήματα είναι πολύτιμα για τον/τη ρεφλεξολόγο προκειμένου να έχει κριτήριο και μέτρο σύγκρισης ώστε να σχεδιάσει ένα πλάνο για την έκβαση των συνεδριών και των αποτελεσμάτων.

Μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε παραδοσιακή ή μη μέθοδο θεραπείας ακόμα και ταυτόχρονα αυξάνοντας τα αποτελέσματα και των δυο,καθώς είναι τελείως φυσική και ακίνδυνη όταν εφαρμόζεται από κατάλληλαεκπαιδευμένα άτομα.

Τι θα κάνει κάποιος στην πρώτη συνεδρία; Πόση ώρα διαρκεί μια συνεδρία και πόσο κοστίζει συνήθως;

Στην πρώτη ρεφλεξολογική συνεδρία γίνεται πλήρης λήψη ιστορικού ώστε να ενημερωθεί ο ρεφλεξολόγος για την παρελθοντική αλλά και την παρούσα κατάσταση υγείας του ατόμου καθώς και αν βρίσκεται κάτω από ιατρική παρακολούθηση ή αν ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή. Στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί σχετικά με τις τεχνικές και τις πιέσεις που θα χρησιμοποιήσει στο σώμα του. Ο ρεφλεξολόγος οφείλει να εξηγήσει και να λύσει όποιες τυχόν απορίες μπορεί να προκύψουν στο δέκτη είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Η ρεφλεξολογική συνεδρία διαρκεί συνήθως από 45′ έως  60′, αν και η διάρκεια της επαφίεται στην κρίση του ρεφλεξολόγου  ενώ εξαρτάται και από την κατάσταση του δέκτη. Πχ  σε ένα βρέφος χρειαζόμαστε πολύ λιγότερο χρόνο από ότι σε ένα ενήλικα. Από την άλλη σε ένα ηλικιωμένο που δυσκολεύεται ή κουράζεται να μείνει πολύ ώρα στην ίδια θέση και ο οργανισμός του είναι ιδιαίτερα καταπονημένος ,ενδεχομένως να χρειαστεί να συρρικνωθεί ο χρόνος της συνεδρίας.  Το Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλέξολόγων έχει ορίσει σαν κατώτερη τιμή τα 40 ευρώ(συμπεριλαμβανόμενου και του Φ.Π.Α.), ωστόσο η τελική τιμή αφήνεται στην ευχέρεια του ρεφλεξολόγου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα