Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το νησί της Σίφνου πρωτοπορεί και καταργεί τις πλαστικές σακούλες – "Κάν'το όπως ένας Σιφνιός"
Το νησί της Σίφνου πρωτοπορεί και καταργεί τις πλαστικές σακούλες - "Κάν'το όπως ένας Σιφνιός" thumbnail

Το νησί της Σίφνου πρωτοπορεί και καταργεί τις πλαστικές σακούλες – "Κάν'το όπως ένας Σιφνιός"

Από την Παρασκευή, η Σίφνος απαρνιέται τις πλαστικές σακούλες. Η Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου, στο πλαίσιο της συνεχούς δραστηριότητάς της για την πράσινη ανάπτυξη του νησιού, ξεκινά την εφαρμογή της Οδηγίας 2015/720, με τα καταστήματα λιανικής πώλησης του νησιού να στηρίζουν τη δράση, παρέχοντας αντικίνητρα με την υιοθέτηση χρέωσης 0,10 ευρώ για κάθε πλαστική σακούλα.
 

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015 με τη διάθεση σε πολύ χαμηλό κόστος 3 μεγεθών πάνινης τσάντας πολλαπλών χρήσεων που παράγεται στο νησί. Η εκστρατεία γνώρισε μεγάλη απήχηση, καθώς περισσότερες από 2.400 πάνινες τσάντες διατέθηκαν μέσα στις πρώτες 40 ημέρες. Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για την αειφόρο πράσινη ανάπτυξη τη Σίφνου, η Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου συνεχίζει την εκστρατεία  για τη μείωση της πλαστικής σακούλας με τη δράση  "Καν'το όπως ένας Σιφνιός".
 

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση των μαθητών των σχολειών της Σίφνου με επισκέψεις των μελών της Συνεταιριστικής Εταιρείας Σίφνου στα νηπιαγωγεία, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο και τη διανομή σε αυτούς 440 πάνινων τσαντών που παράγονται στο νησί. Ενώ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 20η Μαρτίου, την Ημέρα της Γης,  377 μαθητές παρουσίασαν ζωγραφισμένες τις υφασμάτινες τσάντες που τους χαρίστηκαν.Χειροτεχνία μαθητών της Σίφνου για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας

"Όλοι μαζί, αποδεικνύουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τη Σίφνο και το περιβάλλον, συμβάλλοντας με συλλογικές δράσεις και μέσα από τις επιλογές μας στην ανάπτυξη του νησιού με σεβασμό στον άνθρωπο, τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά", λένε οι Σιφνιοί.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X