Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Ρεκόρ εισπράξεων στα σινεμά
Ρεκόρ εισπράξεων στα σινεμά  thumbnail

Ρεκόρ εισπράξεων στα σινεμά

Στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, πολλοί προέβλεπαν την εμπορική παρακμή του κινηματογράφου. Με τη διαδικτυακή πειρατεία να εξαπλώνεται και τις μικρές ή μεγαλύτερες οθόνες των συσκευών, οι οποίες μας επιτρέπουν να παρακολουθήσουμε ταινίες όπου και όποτε θέλουμε, να εξαπλώνονται, το μέλλον της σκοτεινής αίθουσας όντως δεν προμηνυόταν ευοίωνο. Αυτά στη θεωρία. Γιατί στην πραγματικότητα, και σύμφωνα με στοιχεία τα οποία γνωστοποιήθηκαν χθες, η κινηματογραφική βιομηχανία κατέγραψε για τη χρονιά που μας πέρασε ρεκόρ εισπράξεων όλων των εποχών, με τις τελευταίες να ανέρχονται στα 38,3 δισεκατομμύρια δολλάρια παγκοσμίως.


Για πρώτη φορά στην ιστορία, 5 ταινίες ξεπέρασαν το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου δολλαρίων. Επιπλέον, με τη βοήθεια του νέου «Πολέμου των Αστρων» (2,1 δισ.) σημειώθηκε νέο ρεκόρ στο βορειοαμερικανικό box office, ενώ και η προσέλευση των μικρότερων ηλικιών ήταν σημαντικά αυξημένη.Ολα αυτά ωστόσο μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στις νέες προοπτικές που έρχονται εξ Ανατολής. Η γιγαντιαία αγορά της Κίνας παρουσίασε φέτος άνοδο 51,2%, με (εισπρακτική) αιχμή του δόρατος μάλιστα δύο εγχώριες παραγωγές και όχι κάποια παγκόσμια επιτυχία. Οι νέες αγορές, γεμάτες από πρόσφατα αστικοποιημένους καταναλωτές, είναι φανερό πως στο εξής θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον πάνω τους –και– όσον αφορά το σινεμά. 


Πηγή: kathimerini.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X