Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στη Βουλή τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ
Στη Βουλή τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ thumbnail

Στη Βουλή τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.


 


Σύμφωνα με πληροφορίες στην συζήτηση αναμένεται να παρέμβουν τόσο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τον κανονισμό της Βουλής η απόφαση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, η οποία όμως δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών.


Η πρόταση αναμένεται να υπερψηφιστεί με ευρύτερη πλειοψηφία, καθώς υπέρ θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει ήδη προαναγγέλλει μέσω του εκπροσώπου της, ενώ επίσης έχουν εκφραστεί θετικά η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.


Όπως σημειώνει ο Παναγής Γαλιατσάτος σε ρεπορτάζ του για το real.gr, η συζήτηση αυτή ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, αναβλήθηκε ωστόσο λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Γαλλία και τις Βρυξέλλες. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι η συζήτηση θα εξελιχθεί σε μια μετωπική σύγκρουση με τη ΝΔ για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Το μεσημέρι αναμένεται να πάρει το λόγο ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, ενώ θα του απαντήσει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κ. Μητσοτάκης.


Όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη, τα ζητήματα που θα διερευνηθούν στο πλαίσιο αυτής της επιτροπής αφορούν το περιεχόμενο και τους όρους των συγκεκριμένων δανειακών συμβάσεων, την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειοληπτών σε σχέση με τους κανονισμούς των πιστωτικών ιδρυμάτων, το ύψος των δανείων, τις εγγυήσεις για τις δανειοδοτήσεις και την πορεία εξυπηρέτησης των δανείων.


Στο επίκεντρο της έρευνας αναμένεται να βρεθούν τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συνάφθηκαν από το 2000 και μετά, δηλαδή τα δάνεια επί των ηγεσιών Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου για να αναδειχθούν οι χαριστικοί όροι με τους οποίους δίδονταν αυτά στα δύο μεγάλα κόμματα.


Κομβική σημασία στον κυβερνητικό σχεδιασμό θα έχει πάντως η τροπολογία της 01.04.2013 η οποία απαλλάσσει των ευθυνών τους τα μέλη των ΔΣ των τραπεζών για τη σύναψη πάσης φύσεως δανείων με ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Αυτή η διάταξη, αποτελεί σύμφωνα με την κυβέρνηση τον λόγο που ατόνησε κάθε έρευνα για τα τραπεζικά δάνεια. 

Η κυβέρνηση αναμένεται να υποστηρίξει ότι η διάταξη αυτή ήταν αντισυνταγματική και θα επικαλεστεί και την τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο η υπόθεση των δανείων των κομμάτων τέθηκε στο αρχείο από τη δικαιοσύνη στη βάση της επίμαχης διάταξης. 

Εστιάζοντας στη διάταξη, που ψηφίστηκε από τη Βουλή ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια των κομμάτων η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, επί των ημερών του οποίου δεν συνάφθηκαν νέα δάνεια, καθώς η στρόφιγγα είχε κλείσει. 

Πέραν τούτου ωστόσο, η τροπολογία εμπλέκει τον σημερινό διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα, κυρίως όμως και τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο για την κυβέρνηση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η διερεύνηση των τραπεζικών δανείων θα αφορούσε κυρίως τα δάνεια της περιόδου Καραμανλή στη ΝΔ καθώς και μόνον της περιόδου Σημίτη και Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ.

Η κεντρική επιχειρηματολογία με την οποία προχωρά η κυβέρνηση στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής είναι η διαπίστωση πως τα δύο κόμματα εξουσίας σύναψαν υπέρογκα δάνεια με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση, δηλαδή μια αμφιλεγόμενη πρακτική που δημιουργεί αβεβαιότητα ως προς την αποπληρωμή των δανείων και ότι τα κόμματα ήδη από το 2012 βρίσκονταν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών τους υποχρεώσεων. 

Πλέον, όπως αναμένεται να υποστηρίξει η κυβέρνηση, τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης είναι υποδεκαπλάσια όσων έπαιρναν πριν την κρίση και δεν προκύπτει από επίσημα στοιχεία, ότι τα δάνεια αυτά έχουν ρυθμιστεί. 


Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία, το απόγευμα. 

Ξεκίνησε με την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα ο οποίος χαρακτήρισε τα δάνεια των κομμάτων ως δανεικά κι αγύριστα, τα οποία δόθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα χωρίς ασφαλείς εγγυήσεις κι ανέφερε ότι τα δάνεια των ΜΜΕ ανέρχονται σε πάνω από 1 δισ. ευρώ. 

Στη συνέχεια ο βουλευτής των ΑΝΕΛΛ, Δημήτρης Καμμένος υποστήριξε ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων είναι μείζον πολιτικό και διαχρονικό. 

Από την ΝΔ η Νίκη Κεραμέως εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως δεν ενδιαφέρεται να λύσει το πρόβλημα της χρηματοδότησης των κομμάτων ουσιαστικά, προτείνοντας προτάσεις αλλά καταφεύγει σε κινήσεις εντυπωσιασμού και αναζήτηση ευθυνών. 

"Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτή η εξεταστική άλλο ένα επικοινωνιακό σόου" είπε χαρακτηριστικά κατηγορώντας την κυβέρνηση πως επιχειρεί να περιορίσει την πολυφωνία των ΜΜΕ.

Από την Χ.Α ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει αυτή την εξεταστική για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και για να καλύψει τα αίσχη της Ειδομένης. 

Από το ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Κουτσούκος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με αυτή την εξεταστική επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη εν όψει των δύσκολων μέτρων που θα φέρει με την συμφωνία και να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική της ομάδα. 

"Επιχειρείτε να κάνετε εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων τώρα που δίνετε τα κόκκινα δάνεια στα ξένα φάντς, στα κοράκια των αγορών" είπε χαρακτηριστικά.


Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι αυτή η εξεταστική έρχεται εν όψει του κλεισίματος της συμφωνίας με τους θεσμούς που θα φέρει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, νέα φοροεπιδρομή, πλειστηριασμούς α κατοικίας, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την ατζέντα.

Από το ΠΟΤΑΜΙ ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας υποστήριξε ότι θα στηρίξει την πρόταση για εξεταστική προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους τραπεζίτες ασκώντας όμως σφοδρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας πως έχει επανέθει η συζήτηση για γκρέξιτ.

Από την Ενωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων λέγοντας πως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια ένα προβληματικό μοντέλο χρηματοδότησης των κομμάτων τονίζοντας όμως πως θα στηρίξει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής προκειμένου να βγούν όλα στο φως. 


Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως η κυβέρνηση επιχειρεί για ακόμα μια φορά να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό, έχοντας ήδη συμφωνήσει με το κουαρτέτο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.


Επεσήμανε, επίσης, ότι η προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι, καθώς η ίδια λέει στον λαό πως αυτή η αξιολόγηση θα είναι η τελευταία δύσκολη πράξη και ότι μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ συμπλήρωσε πως όποια ενδεχόμενη μείωση του δημοσίου χρέους θα επιφέρει 4ο μνημόνιο.


"Είναι σίγουρο πλέον ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρωτοτυπεί με την σύσταση εξεταστικής γιατί η πείρα έχει δείξει πως ποτέ το μαχαίρι δεν μπήκε στο κόκαλο" τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η "κυβέρνηση σηκώνει υποκριτικά τη σημαία της πάταξης της διαφθοράς".


"Η χώρα βυθίζεται και εσείς ξανά το βιολί σας" είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό, κατά την ομιλία της στη Βουλή.


"Το έργο διαπλοκή, το έργο λάσπη, το έργο κοκορομαχία. Αλλά δεν σας σώζει τίποτα. Κανένας αντιπερισπασμός, κανένα πυροτέχνημα, κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι δεν θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από την πραγματικότητα" υπογράμμισε και συνέχισε:


"Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και δεν συμψηφίζεται ούτε με τον λαϊκισμό, ούτε με τη διχαστική ρητορική, ούτε με τα νταηλίκια φυσικά. Δεν σας σώζει τίποτα από την κατακραυγή του ελληνικού λαού. Φαίνεται πως δεν μάθατε τίποτα από τα περσινά λάθη".


"Είσαστε μία κυβέρνηση που κάθε μέρα ψάχνετε να βρείτε μία κρυψώνα για να κρύψετε αυτά που είπατε την προηγούμενη, τα ψέματα και τις κοροϊδίες" υπογράμμισε και πρόσθεσε: "Περάσατε από το πιο σύντομο ανέκδοτο, από το ότι αύριο κλείνει η αξιολόγηση, στη νέα δραματοποίηση της υπόθεσης. Το έργο ηρωική διαπραγμάτευση νούμερο 2, δεν έχει επιτυχία ούτε με στολή παραλλαγής".


Αναφερόμενη στον προσφυγικό η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για "εικόνες ντροπής στην Ειδομένη, στον Πειραιά και στο Ελληνικό" και σημείωσε: "Μας είπατε για την αλληλεγγύη που έδειξε ο ελληνικός λαός. Αλλά ο ελληνικός λαός έχει μία κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων που έδωσε άλλοθι στους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης να κλείσουν τα σύνορα".


"Έχετε αποκλειστικά την ευθύνη για την πλήρη απουσία του κράτους, την έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού. Μόνο στα χαρτιά έχουμε κυβέρνηση. Έχετε γίνει μία ΜΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι ανεξέλεγκτη. Έχετε χάσει πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης στο προσφυγικό" σημείωσε.


Αναφορικά με την Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι το κόμμα θα τη στηρίξει λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και να κρύψουμε".


"Εμείς πρώτοι ανοίξαμε τα θέματα της διαφάνειας των κομμάτων.Και σε αυτό έρχεστε δεύτεροι. Η σημερινή συζήτηση έχει αξία για να ξεχωρίσουμε τους μύθους από την αλήθεια" είπε η Φώφη Γεννηματά και συμπλήρωσε:


"Προκαλώ όλα τα κόμματα να διατάξουν εσωτερικό έλεγχο, να δώσουν τα πορίσματα στον Εισαγγελέα και ελάτε τότε να συγκριθούμε και να ξαναμιλήσουμε σε αυτή τη βουλή".


"Τα προβλήματα δεν λύνονται με ψέματα. Τα ψέματα έχουν πολύ κοντά ποδάρα και η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλα και σταθερά βήματα για να μπορέσει επιτελούς να βγει από την κρίση" κατέληξε.


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του επί της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.  


"Η χώρα εξελίσσεται και φτάσαμε στη μέρα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούν και τις αναφορές στον Μάριο Ντράγκι. Και βέβαια μας λύθηκε και μια απορία: ο Πάπας, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι. Παρατάξτε λοιπόν όλους τους ήρωες του δράματος να τους συγχαρεί. Την κυρία Χριστοδουλοπούλου, τον κ. Δρίτσα, τον κ. Τόσκα, τον κ. Καμμένο. Για ποια μεταναστευτική πολιτική όμως μιλάτε; Έχετε ενημερωθεί για τον Πειραιά, για την Ειδομένη, για τη Χίο, για τη Λέσβο; Χάος και εκμετάλλευση των προσφύγων. Ανασφάλεια και αβεβαιότητα στα σύνορα και στα νησιά. 


Οι ακραίοι κάνουν πάρτι. Τολμήστε να πάτε ή στείλτε κάποιον από τους βουλευτές σας να μιλήσει με τους ανθρώπους που έχουν κουραστεί να κάνουν τα πάντα και η κυβέρνησή σας να μην κάνει τίποτα.  Και δώστε και κάποια απάντηση για τα πεταμένα εκατομμύρια των hot spot και τα τηλεφωνήματα του κ. Φλαμπουράρη στη Χίο: να μην κάνει ελέγχους το ΙΚΑ γιατί οι εργολάβοι κάνουν πατριωτικό καθήκον. Πατριωτικό καθήκον έναντι 1.300.000 ευρώ" τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. 


"Το Ποτάμι ξόδεψε στις ευρωεκλογές του ‘14  100.000 ευρώ. Το Ποτάμι ξόδεψε για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 395.000 ευρώ και για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ξόδεψε 480.000 ευρώ. 


Λογικά ποσά που καλύφθηκαν: από την κρατική χρηματοδότηση, από τις εισφορές τις δικές μου και των βουλευτών μας και από τις εισφορές και τα κουπόνια που αγόρασαν φίλοι μας. 


Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα -και αν κάνω λάθος διορθώστε με- που έχει δημοσιοποιήσει όλες τις εκλογικές του δαπάνες.  Πόσα όμως ξόδεψαν τα άλλα κόμματα  στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου; Πότε θα μάθουμε;" επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.


"Εμείς για να μην έχουμε ανάγκη από δάνεια και ύποπτες χρηματοδοτήσεις δε διατηρούμε κομματικά γραφεία πουθενά στην Ελλάδα, δε γεμίζουμε τις πόλεις με αφίσες, δεν κάνουμε πολυέξοδες περιοδείες. Τα στελέχη μας μετακινούνται με δικά τους έξοδα. 


Πόσο κοστίζει η αφισοκόλληση όλης της Αθήνας; Πόσο να βάλεις σάντουιτς την εικόνα σου σε όλες τις κολώνες της Ελλάδας; Είναι παράνομο βέβαια αλλά οι αρχηγοί εκστασιάζονται.


Πού βρίσκονται, λοιπόν, όλα αυτά τα εκατομμύρια κύριοι βουλευτές; Ποιος τα δίνει αυτά τα λεφτά; Πείτε μας εσείς πού τα ξοδέψατε" πρόσθεσε.


 "Τα παλιά κόμματα, είχαν πάντα προνομιακές σχέσεις με τις τράπεζες. Κανείς δεν εξέταζε αν ήταν αξιόπιστα για να πάρουν δάνεια. Δε γινόταν καμία έρευνα της πραγματικής εικόνας ενεργητικού-παθητικού. Το μόνο κριτήριο μέχρι το 2014 για να τους χορηγηθεί δάνειο ήταν η μελλοντική κρατική χρηματοδότηση" συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης. "Θέλουμε στοιχεία, κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί αν ο διαχειριστής μιας επιχείρησης είχε πάρει δάνειο με τους όρους που τα παίρνατε εσείς, τώρα αυτοί οι διαχειριστές θα ήταν στην φυλακή. Και αυτοί και τα τραπεζικά στελέχη που τους τα έδωσαν. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα λεφτά; Πού σπαταλήθηκαν;" είπε. 


"Δεν ήταν όμως μόνο τα δάνεια. Ήταν και οι επιχορηγήσεις από τα ταμεία του κράτους που ήταν σκανδαλώδεις. Από το 1997 έως το 2014, 825 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό στα κόμματα.  Τις δύο τελευταίες χρονιές πριν από τα Μνημόνια, τότε που όλα μύριζαν χρεοκοπία, οι κρατικοί κρουνοί ήταν ορθάνοιχτοι. Το 2008 διατέθηκαν 64 εκατομμύρια στα κόμματα και το 2009, 68 εκατομμύρια ευρώ.  Κύριε Πρωθυπουργέ, οι πρωτοβουλίες σας είναι προσχηματικές. Μόνος σας στόχος είναι η δημιουργία εντυπώσεων" υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης. 


"Δώδεκα πρώην και νυν αρχηγοί κρατών φιγουράρουν στα "Panama Papers", συν 128 πολιτικοί ή άμεσοι συνεργάτες πολιτικών σε όλο τον κόσμο. Και οι Έλληνες, που είναι μέσα, ποιοι είναι; Μερικά μόνο ονόματα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα όμως με τον παγκόσμιο χάρτη που έχει διαρρεύσει η Ελλάδα έχει στα "Panama Papers" 223 εταιρείες και 64 ιδιώτες. 


Ποιοι είναι; Καλούμε την κυβέρνηση να ζητήσει δημόσια πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα που αφορούν Έλληνες.  Να δούμε ποιοι εμπλέκονται και να πάψουν οι ψίθυροι και οι φημολογίες. Σας καλούμε να το πράξετε κ. Τσίπρα. Ως εθνική αντιπροσωπεία – όλοι μαζί- να ζητήσουμε πλήρη πρόσβαση" ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.


 Σχετικά με τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ είπε: "Πόσα είναι σήμερα τα δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ; Μία έρευνα εφημερίδας τον προηγούμενο Οκτώβριο τα ανέβαζε σε 808 εκατομμύρια και μας πληροφορούσε ότι υπάρχει στα χέρια της κυβέρνησης πλήρης και λεπτομερής φάκελος με τις δανειακές υποχρεώσεις ομίλων και επιχειρήσεων ΜΜΕ.  Πού είναι αυτός ο φάκελος; Έπρεπε να είναι εδώ σήμερα κ.Τσίπρα. Και όχι σε κάποιο συρτάρι υπουργού σας από όπου θα ανασύρετε επιλεκτικά ό,τι  χρειάζεστε για να χτυπάτε αυτούς που αυτή την εποχή είναι απέναντί σας. 


Να δούμε όλα τα στοιχεία, λοιπόν. Ποιοι πήραν δάνεια. Με ποιους όρους τα πήραν. Πού βρίσκονται αυτά τα δάνεια; Εξυπηρετούνται; Ποια στελέχη και μέτοχοι ΜΜΕ έχουν πλουτίσει ενώ τα Μέσα τους έχουν χρεοκοπήσει; Πάψτε λοιπόν να βγάζετε μπροστά αρχετυπικούς μπαμπούλες και αποκαλύψτε όλα τα στοιχεία. Όχι μόνο τα στοιχεία για τους μη συνεργάσιμους". 


 "Ζητάμε να κοπούν τα κονδύλια δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας των δημοσίων υπηρεσιών. Τι να τις κάνει τις διαφημίσεις η ΕΥΔΑΠ; Τι να τις κάνουν τις διαφημίσεις τα υπουργεία; 


Γιατί εδώ στην Ελλάδα έχουμε ανεπτυγμένο και ένα άλλο φαινόμενο. Είναι τα κομματικά Μέσα. Έχουμε τα κρατικά, έχουμε τις επιχειρήσεις, έχουμε και τα κομματικά Μέσα. Και δε μιλώ για τα επίσημα. Αυτά είναι καλοδεχούμενα. 


Μιλώ για τις εφημερίδες και τα site που ζουν από την εύνοια του κόμματος. Μια στρατιά τέτοιων Μέσων υποστηρίζουν σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ: Λαζόπουλος – Βαξεβάνης, για να πάρω τις δύο άκρες του λαϊκισμού. 


Ποιος τους θρέφει όλους αυτούς; Αποκαλύψαμε ότι εκδότες εφημερίδων και διαχειριστές site έχουν προσληφθεί στο υπουργείο Αμύνης, στο υπουργείο Τύπου. 


Κανείς στην κυβέρνηση δεν ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει. Και μετά ζητάτε να ερευνηθούν οι πομπές των άλλων. Πώς να σας πιστέψει ο κόσμος αφού κάνετε τα ίδια; 


Φέρτε στοιχεία κι αφήστε τις μπαταριές. Σταματήσετε την επέλαση του νέου κομματισμού και του αυταρχισμού στη Δικαιοσύνη, πάψτε να  λαϊκίζετε για τη δήθεν ηθική σας ανωτερότητα. Αυτά διαιωνίζουν την ατιμωρησία και εκτρέφουν το λαϊκισμό".


 "Διαφάνεια και κανόνες στις κομματικές δαπάνες. Διαφάνεια και κανόνες στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Διαφάνεια και κανόνες στην κρατική διαφήμιση. Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν ότι τα κόμματα και στην περίπτωσή μας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δε θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται ως κατακτητές στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στις ανεξάρτητες αρχές. Το κομματικό κράτος του χθες, το κομματικό κράτος του σήμερα, είναι αυτό που γεννά και θα συνεχίσει να γεννά αμαρτωλά τρίγωνα και αμαρτωλές χρηματοδοτήσεις" κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X