Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ντάισελμπλουμ: Θα φτάσουμε στο στόχο πολύ πρίν από το καλοκαίρι δεν υπάρχει κρίση (ΒΙΝΤΕΟ)
Ντάισελμπλουμ: Θα φτάσουμε στο στόχο πολύ πρίν από το καλοκαίρι δεν υπάρχει κρίση (ΒΙΝΤΕΟ) thumbnail

Ντάισελμπλουμ: Θα φτάσουμε στο στόχο πολύ πρίν από το καλοκαίρι δεν υπάρχει κρίση (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ πριν το καλοκαίρι εκτιμά πως θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος τονίζει ότι δεν βλέπει καμία κρίση στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.


Μιλώντας στο CNBC, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνει πως «οι Έλληνες έχουν κάνει πολλά, πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σοβαρή δουλειά που έχουν κάνει για να πιάσουν τους στόχους και στη συνέχεια θα έρθουμε στο χρέος να δούμε τι πρέπει να γίνει τώρα ή αργότερα και ποια τα μέτρα για αυτό. Είμαστε πολύ κοντά. Δεν πιστεύω σε αυτή την κρίση στις διαπραγματεύσεις, εάν συγκεντρωθούμε στο πού είμαστε θα φτάσουμε στο στόχο πολύ πριν από το καλοκαίρι».


Αναφερόμενος στο ΔΝΤ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε τη συμμετοχή του εξόχως σημαντική: «Οι Ελληνες αντιλαμβάνονται πλήρως πως η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική για τους ευρωπαίους εταίρους της. Το ΔΝΤ βοηθάει την Ελλάδα στο θέμα του χρέους. Γιατί το ΔΝΤ λέει το χρέος δεν είναι βιώσιμο, οι Ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν περισσότερα».


Υπογραμμίζει δε «έχουμε υποσχεθεί στην Ελλάδα ότι εαν χρειαστεί θα κάνουμε περισσότερα για την ανακούφιση του χρέους και αυτή η υπόσχεση υπάρχει ακόμα στο τραπέζι. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι να αποχωρήσει το ΔΝΤ, χρειάζομαι τη συμμετοχή του».


Μόλις η Ελλάδα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στη φορολογία εισοδήματος τις ιδιωτικοποιήσεις και μια σειρά από άλλα θέματα, τότε θα δούμε το χρέος, και τι πρέπει να γίνει τώρα ή αργότερα, πρόσθεσε εμφατικά.


Στο τέλος της συνέντευξης η δημοσιογράφος ρωτάει: Άρα η Ελλάδα δεν χρειάζεται πιστωτικό γεγονός, για να απαντήσει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Όχι, σίγουρα ελπίζω πως όχι».hot doc

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X