Φασόλια Γίγαντες στην Γάστρα!

<div class="ingredients">
<h3 class="label-above stage-title">Υλικά: </h3>
<ul class="ingredient-list">
<li class="ingredient"><span class="amount">1/2 κιλό</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>φασόλια γίγαντες</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">3-4 κλωνάρια</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>σέλινο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>καρότο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">6 κόκκοι</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>μαύρο πιπέρι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">2/3 φλιτζανιού του τσαγιού</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>ελαιόλαδο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">2</span><span class="text-before-ingredient"><span class="label-inline space"> </span>μέτρια</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>ξερά κρεμμύδια</span><span class="text-after-ingredient"><span class="label-inline space"> </span>τριμμένα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">2-3</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>φρέσκα κρεμμυδάκια</span><span class="text-after-ingredient"><span class="label-inline space"> </span>ψιλοκομμένα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">3-4 σκελίδες</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>σκόρδο</span><span class="text-after-ingredient"><span class="label-inline space"> </span>σε φετάκια ή ψιλοκομμένες</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1 κιλό</span><span class="text-before-ingredient"><span class="label-inline space"> </span>ώριμες</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>ντομάτες πολτοποιημένες</span><span class="text-after-ingredient"><span class="label-inline space"> </span>ή 2 κουτιά ντομάτα κονκασέ</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1-2 κουταλιές της σούπας</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>κέτσαπ</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1</span><span class="text-before-ingredient"><span class="label-inline space"> </span>γλυκιά </span><span class="name">κόκκινη πιπεριά</span><span class="text-after-ingredient"><span class="label-inline space"> </span>σε μπαστουνάκια ή 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">4-5 κουταλιές της σούπας</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>μαϊντανό</span><span class="text-after-ingredient"><span class="label-inline space"> </span>ψιλοκομμένο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">1 κουταλάκι του γλυκού</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>ζάχαρη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="name">αλάτι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="name">πιπέρι</span><span class="text-after-ingredient"><span class="label-inline space"> </span>φρεσκοτριμμένο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="text-before-ingredient">ξερή</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>ρίγανη</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">3-4</span><span class="text-before-ingredient"><span class="label-inline space"> </span>μεγάλες</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>ντομάτες</span><span class="text-after-ingredient"><span class="label-inline space"> </span>κομμένες σε λεπτές ροδέλες</span></li>
<li class="ingredient"><span class="amount">λίγο</span><span class="name"><span class="label-inline space"> </span>ελαιόλαδο</span></li>
</ul>
</div>
<div class="instructions">
<h3 class="label-above clearfix">Εκτέλεση: </h3>
<p>Καθαρίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε από την προηγούμενη μέρα σ' ένα βαθύ μπολ με νερό ,που τα σκεπάζει.</p>
<p>Τα αφήνουμε στο νερό να φουσκώσουν  για 12-14 ώρες ή και για περισσότερες.</p>
<p>Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό. Προσθέτουμε το σέλινο, το καρότο και τους κόκκους πιπέρι.</p>
<p>Βράζουμε τα φασόλια σε σιγανή φωτιά περίπου 1 με 1 1/2 ώρα, ώσπου να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το νερό τους και τα αδειάζουμε σ' ένα πυρίμαχο σκεύος ή στο ταψί του φούρνου.</p>
<p>Σε μια  κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι.</p>
<p>Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, την κέτσαπ, την κόκκινη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.</p>
<p>Ρίχνουμε 1 ποτήρι από το νερό, μέσα στο οποίο βράσαμε τους γίγαντες, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 5-10 λεπτά. </p>
<p>Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε και ανακατεύουμε το μαϊντανό και περιχύνουμε με τη σάλτσα τους γίγαντες.</p>
<p>Τοποθετούμε στην επιφάνεια τις ροδέλες ντομάτας, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη.</p>
<p>Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180°C, για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να μείνουν με λίγη σάλτσα.</p>
<p>Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό, από αυτό που βράσαμε τους γίγαντες.</p>
<p>Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>sintagesmamas.com</p>
</div>

Σχετικά άρθρα