Σαλάτα με αγγουράκι και πληγούρι!

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />150 γραμμάρια πλιγούρι<br />500 γραμμάρια ντομάτες<br />1 αγγούρι<br />1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο<br />Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα<br />Χυμός από 1 λεμόνι<br />150 ml ελαιόλαδο<br />Αλάτι<br />Πιπέρι</p>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε βάζοντας μια χούφτα σε μία κούπα με βραστό νερό την οποία σκεπάζουμε με μια πετσέτα.<br /><br />Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρούς κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολ με το πλιγούρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.<br /><br />Αφήνουμε το πλιγούρι για περίπου 5 λεπτά ώστε να «τραβήξει» τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες και το αγγούρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το λεμονοχυμό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p>sidagi.gr</p>

Σχετικά άρθρα