Ελιόψωμο της ώρας!

<p><strong>Υλικα για την ζυμη:</strong></p>
<div class="separator">500 γρ αλεύρι ολικης άλεσης</div>
<div class="separator">500 γρ ασπρο αλευρι</div>
<div class="separator">500 γρ αλευρι καλαμποκιου</div>
<p><span>3 φακελακια ξερη μαγιά</span></p>
<div class="separator">1 κ.γ αλάτι</div>
<div class="separator">1 κ.γ μάυρη ζάχαρη</div>
<div class="separator">μιση κουπα του τσαγιου ελαιολαδο</div>
<div class="separator">σουσάμι </div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"><strong>Υλικα για την γέμιση:</strong></div>
<div class="separator">3 κουπες ελιές μαύρες ή πράσινες (βγάζουμε τα κουκούτσια!!) </div>
<div class="separator">1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ή 2 κανονικου μεγέθους</div>
<div class="separator">αλάτι, πιπέρι</div>
<div class="separator">1 κουταλακι του γλυκου ρίγανη (η ριγανη ειναι που κάνει την διαφορα)</div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"><strong>Πως το φτιάχνεις:</strong></div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator">Όλα τα υλικα τα βάζουμε σε μια λεκανιτσα (εκτός το ελαιολαδο)</div>
<div class="separator">  </div>
<div class="separator">Ανακατευουμε να ενωθουν ολα μαζι και κανουμε μια τρυπα στο κεντρο</div>
<div> </div>
<div class="separator">Ριχνουμε σιγα σιγα χλιαρο νερακι και ανακατευουμε με ενα κουτάλι</div>
<div> </div>
<div>Συμπληρώνουμε οσο νερο χρειαστει μεχρι να γινει μια ζυμη που να μην κολλαει στα χερια.</div>
<div>  </div>
<div class="separator">Ριχνουμε το ελαιολαδο και ανακατευουμε με το χερι ολο το μιγμα να πάει το λαδι παντου. Δεν ζυμώνουμε, απλα ανακατέβουμε.</div>
<div> </div>
<div>Σκεπάζουμε την λεκανη μας με βρεγμένο πανι και αφηνουμε σε ζεστο μερος για μιση ωρα για να διπλασιαστεί το ζυμάρι μας.</div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"><strong><span>Γέμιση:</span></strong></div>
<div class="separator"><strong><span><br /></span></strong></div>
<div class="separator">Παράλληλα ψιλοκόβουμε ενα μεγάλο κρεμμυδι σε κυβάκια</div>
<div class="separator">Το σωτάρουμε μεχρι να πάρει χρώμα</div>
<div class="separator">Σβήνουμε την φωτια.</div>
<div class="separator">Ριχνουμε στο τηγάνι μαζι με το κρεμμύδι οσο αλάτι θέλουμε, (εγω βαζω μισο κουταλάκι του γλυκου) προσθέτουμε τις ελιες και την ρίγανη</div>
<div class="separator">Αφήνουμε να κρυώσει.</div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator">Μόλις ειναι έτοιμη η ζύμη μας, την ζυμωνουμε λιγο μεχρι να ξεφουσκώσει και ριχνουμε μέσα την γέμιση</div>
<ul>
<li>
<div class="separator">Ανακατεύουμε ζυμώνοντας μεχρι να πάει παντου ομοιόμορφα η γέμιση.</div>
</li>
<li>
<div class="separator">Επειδη θα εχει γινει λιγο ζουμερη, ριχνουμε λιγο αλευρι για να δεσει ξανα. (περιπου μιση κουπα του τσαγιου)</div>
</li>
</ul>
<ul>
<li>
<div class="separator">Ζυμώνουμε καλά και αρχιζουμε να πλάθουμε μικρα ψωμάκια ιδιου μεγέθους</div>
</li>
<li>
<div class="separator">Εμενα μου αρέσει πολυ το σουσάμι και πάντα πασπαλίζω οτι φτιάχνω, τα ελιοψωμάκια δεν την γλυτωσαν. Μόλις λοιπον φτιαχνω ενα ψωμάκι το βουτάω στο σουσάμι</div>
</li>
</ul>
<div class="separator">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μιση ωρα περίπου , στους 180 βαθμους</div>
<div class="separator">Μολις τα βγάλουμε απο τον φουρνο, σκεπάζουμε με μια πετσετούλα για να μαλακώσουν.</div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator">http://toimerologiomiasmamas.blogspot.gr/</div>

Σχετικά άρθρα