Σιάτσου, το τέλειο χαλαρωτικό μασάζ!

Οι παραδοσιακές ανατολίτικες πρακτικές όπως ο βελονισμός έχουν αποδείξει εδώ και καιρό την αποτελεσματικότητά τους. Μία από αυτές είναι και το σιάτσου, το λεγόμενο τέλειο μασάζ, το οποίο έχει ευεργετικές επιδράσεις για την υγεία και την ψυχολογία μας.

Τι είναι το σιάτσου;

Η καταγωγή της λέξης συναντάται στην Κίνα και σημαίνει «πίεση με το δάχτυλο». Ο θεραπευτής, ωστόσο, χρησιμοποιεί και άλλα μέρη του σώματός του, όπως του αγκώνες, τις παλάμες, τις γροθιές του. Η πρακτική αυτή γεννήθηκε στην Κίνα, αλλά μεταφέρθηκε στην Ιαπωνία όπου και εμπλουτίστηκε με νέα στοιχεία, σε ό,τι αφορά την επίτευξη της βελτίωσης της ζωτικότητας του ανθρώπινου οργανισμού.

Η κινεζική και ιαπωνική ιατρική βασίζονται στο ενεργειακό σύστημα του ανθρώπου και επεμβαίνουν σε αυτό ακριβώς, όπως η δυτική ιατρική επεμβαίνει στο μυϊκό και νευρικό. Στη θεραπεία του σιάτσου σημαντικό ρόλο παίζουν δύο ανταγωνίστριες ενεργειακές δυνάμεις που βρίσκονται στο Σύμπαν: το γιν και το γιανγκ. Ο συνδυασμός των δυνάμεων αυτών είναι απαραίτητος ώστε να διατηρηθεί η συμπαντική ισορροπία. Αντίστοιχα λειτουργεί και το σώμα μας που είναι μικρογραφία του Σύμπαντος.

Ποια είναι τα οφέλη του σιάτσου;

Όταν η ενέργεια στο σώμα μας δεν ρέει κανονικά, παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα, πόνοι, κούραση , αϋπνία, αφηρημάδα και εκνευρισμός. Με τις δακτυλοπιέσεις επιτυγχάνεται η απελευθέρωση της έντασης που έχει συγκεντρωθεί στους μύες και στον συνδετικό ιστό. Το μυϊκό σύστημα οξυγονώνεται, ηρεμεί και λειτουργεί καλύτερα. Με το σιάτσου ανακουφίζονται οι πόνοι των αρθρώσεων χάρη στην απομάκρυνση του γαλακτικού οξέος, βελτιώνεται το κυκλοφορικό και ρυθμίζεται ο μεταβολισμός. Βοηθά στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, της κούρασης και της αϋπνίας.

Με τι συνδυάζονται θεραπείες σιάτσου;

Οι θεραπείες σιάτσου γίνονται από εξειδικευμένους θεραπευτές οι οποίοι γνωρίζουν που πρέπει να σας «πατήσουν» και πόση ώρα. Η θεραπεία είναι φυσική και ακίνδυνη και μπορεί να συνδυαστεί με την κλασική ιατρική. Για να είναι το σώμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πρέπει να πίνουμε οκτώ με δέκα ποτήρια νερό την ημέρα, να προσέχουμε τη διατροφή μας αποφεύγοντας την υπερβολική κατανάλωση λιπαρών και αλκοόλ, να παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής (αν η διατροφή μας είναι ελλιπής), να γυμναζόμαστε και να αναπαυόμαστε κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία, χωρίς να νιώθουμε ενοχές για τις δουλειές που περιμένουν.

Σχετικά άρθρα