Αρχική / Υγεία / Εναλλακτικές θεραπείες / Μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική στην κατάθλιψη;
Μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική στην κατάθλιψη;  thumbnail

Μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική στην κατάθλιψη;

Μπορεί η ομοιοπαθητική να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης; Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ναι, μπορεί. Ας εξετάσουμε λοιπόν, την άποψή τους.

Η ομοιοπαθητική μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική γιατί έχει φάρμακα που ανταποκρίνονται στην ολοκληρωμένη εικόνα μιας ψυχοπαθολογίας ενός ατόμου και όχι μόνο στην πάθηση -στην προκειμένη περίπτωση την κατάθλιψη. Η ομοιοπαθητική έχει καταφέρει αυτό που ισχυρίζεται άτι θα καταφέρει στο μέλλον η γενετική: Να βρει και να σας χορηγήσει το προσωπικό σας φάρμακο.

Το φάρμακο αυτό, που θα ισχυροποιήσει τον αμυντικό μηχανισμό και επομένως ο οργανισμός θα αντισταθεί σε ισχυρά στρες, που διαφορετικά θα το κατέβαλαν. Παρακάτω παραθέτουμε την ομοιοπαθητική ψυχογραφία ενός τέτοιου φαρμάκου, του Aurum Metallicum που ανταποκρίνεται σε ένα άτομο που είναι υποψήφιο για αυτοχειρία. Το κείμενο είναι γραμμένο πριν πολλά χρόνια και περιέχεται στον τρίτο τόμο της 16τομης Φαρμακολογίας Materia Medica Viva του Καθηγητή της Ομοιοπαθητικής κ. Γεώργιου Βυθούλκα.

"Τα άτομα που χρειάζονται αυτό το φάρμακο είναι φιλόδοξα και εργάζονται πολύ σκληρά για να επιτύχουν την άνοδο τους. Γι’ αυτά τα άτομα, η επιτυχία πρέπει να είναι κυρίως οικονομική. Παρά το γεγονός ότι είναι ανταγωνιστικοί έχουν μεγάλη ευαισθησία.. Λόγω αυτής της ευαισθησίας και ακόμη επειδή είναι πολύ υπεύθυνοι στις υποχρεώσεις τους, αν βρεθούν αντιμέτωποι με μια σοβαρή οικονομική αποτυχία δεν μπορούν να ανταποκριθούν δεν έχουν τη δυνατότητα διεξόδου. Δεν μπορούν να ανεχθούν την πιθανότητα της οικονομικής κατάρρευσης ή πτώχευσης, αλλά κυρίως δεν αντέχουν το γεγονός ότι θα θεωρηθούν αναξιόπιστοι από τους άλλους, ή ότι έχουν εκπέσει στην εκτίμηση των συνεργατών τους.

Αισθάνονται ότι με κανένα τρόπο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια ολοκληρωτική οικονομική αποτυχία. Εάν αυτό συμβεί δεν θέλουν να ζήσουν πια, θέλουν να εγκαταλείψουν αυτό τον κόσμο. Τους φαίνεται αδύνατο να ξαναχτίσουν απ το μηδέν αυτό που είχαν πετύχει".

Εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι τα αποτελέσματα που βλέπουμε με την Ομοιοπαθητική αγωγή είναι πραγματικά εντυπωσιακά ιδιαίτερα σε περιστατικά, όπου η παθολογία δεν είναι μια συνεχής και βαριά κατάθλιψη που διαρκεί εδώ και πολλά χρόνια αλλά η ξαφνική απελπισία, η κατάθλιψη εμφανίζεται μετά από ένα ισχυρότατο οικονομικό στρες που το άτομο αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει. Αυτό που ονομάζουμε ενδογενή κατάθλιψη σε χρονίως πάσχοντες ασθενείς είναι ασφαλώς ένα πολύ πιο πολύπλοκο θέμα και πιο δύσκολο να θεραπευθεί.

Κάτι άλλο που εντυπωσιάζει με τη χορήγηση του σωστού ομοιοπαθητικού φαρμάκου, είναι ότι ο άρρωστος μετά τη λήψη του ομοιοπαθητικού φαρμάκου (μέσα δηλ. σε μια ή δυο μέρες) βγαίνει από την κατάθλιψη και τις τάσεις αυτοκτονίας και νοιώθει πολύ καλύτερα βλέποντας τώρα με τελείως διαφορετικό μάτι την υπάρχουσα πραγματικότητα. Ξαναποκτά την αγάπη για τη ζωή και θέλει να ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις του και τις ικανότητες του.

Πηγή: omoiopathy.gr

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X