Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το μήνυμα Λαγκάρντ για το ελληνικό πρόγραμμα
Το μήνυμα Λαγκάρντ για το ελληνικό πρόγραμμα thumbnail

Το μήνυμα Λαγκάρντ για το ελληνικό πρόγραμμα

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την ωριαία συνάντηση του με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Ο εκπρόσωπος της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι το ΔΝΤ θα υποστηρίξει ένα οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα βασίζεται σε βιώσιμα και ρεαλιστικά μέτρα, σε μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, που θα συνοδεύονται από την αναγκαία μείωση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αμέσως μετά την συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε: "Ήταν πολύ καλή η συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, συμφώνησε ότι πρέπει επιστρέψει αμέσως η ομάδα στην Αθήνα και ότι πρέπει να βρεθεί λύση και η συζήτηση είχε ένα κομμάτι για το χρέος".

Ερώτηση δημοσιογράφου: "Άρα ήσαστε ικανοποιημένος από την εξέλιξη, πιστεύετε ότι ήταν εποικοδομητική δηλαδή";

Ευκλείδης Τσακαλώτος: "Ναι είμαι πολύ ικανοποιημένος και είμαι ευχαριστημένος. Αν δεν ήταν εποικοδομητική δεν θα ήμουν ευχαριστημένος".

Ερώτηση δημοσιογράφου: "Eκανε αναφορά στις διαρροές";

Eυκλείδης Τσακαλώτος: "Όχι".

Ερώτηση δημοσιογράφου: "Σήμερα την ώρα που κάνατε την συνάντηση είχαμε μία παρέμβαση από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού, ο οποίος είπε ότι το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα και οι Ευρωπαίοι και το Ταμείο πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους".

Ευκλείδης Τσακαλώτος: "Πάντα είμαστε υπέρ ως αριστεροί άνθρωποι, οι άνθρωποι να γεφυρώνουν τις διαφορές τους…."


Μετά την συνάντηση ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Αντρέα Αντριάνο, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την συνάντηση Λαγκάρντ- Τσακαλώτου και του επικεφαλή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ κ. Πωλ Τόμσεν –που ήταν παρών στην συνάντηση-, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται ότι "συζήτησαν για την πρόοδο σχετικά με την τρέχουσα αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής ΕMS στην Ελλάδα και την ανάγκη να το φέρει σε μια ταχεία ολοκλήρωση".

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος τόνισε ότι το Ταμείο παραμένει έτοιμο να υποστηρίξει ένα οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, που θα βασίζεται σε βιώσιμα και ρεαλιστικά, μέτρα και σε μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, που θα συνοδεύεται από την αναγκαία μείωση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους στην Ελλάδα.

Η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Τσακαλώτος συμφώνησαν, ότι η ομάδα του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να συνεχίσουν τις συζητήσεις. www.real.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X