Αρχική / Διατροφή / Food therapy / «Μην τρώτε τις σάλτσες ζυμαρικών μας κάθε μέρα»
«Μην τρώτε τις σάλτσες ζυμαρικών μας κάθε μέρα»  thumbnail

"Μην τρώτε τις σάλτσες ζυμαρικών μας κάθε μέρα"

Η εταιρεία που παράγει την γνωστή μάρκα Dolmio προειδοποιεί τους καταναλωτές πως τα προϊόντα της έχουν τόσο πολύ αλάτι, λιπαρά και ζάχαρη που θα πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι μας μόνο μία φορά την εβδομάδα.Η εταιρεία Mars Food μάλιστα εισάγει νέες ετικέτες για την διάκριση μεταξύ "καθημερινών" και "περιστασιακών" προϊόντων. Πρόκειται για μέρος μιας 5ετούς πρωτοβουλίας για την παγκόσμια υγεία, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Mars Food δήλωσε: "Προκειμένου να διατηρηθεί η αυθεντική φύση της συνταγής, ορισμένα προϊόντα της εταιρείας έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη ή λίπος. Καθώς αυτά τα προϊόντα δεν προορίζονται για καθημερινή κατανάλωση, η Mars Food θα παρέχει καθοδήγηση στους καταναλωτές επάνω στις συσκευασίες των προϊόντων καθώς και στην ιστοσελίδα της σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να καταναλώνονται στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. Η ιστοσελίδα θα ενημερώσει εντός των προσεχών μηνών με μια λίστα 'περιστασιακών' προϊόντων – που θα πρέπει να καταναλώνονται μία φορά την εβδομάδα – καθώς και έναν κατάλογο 'καθημερινών' προϊόντων".

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας μία μερίδα 160 γραμ. της σάλτσας Dolmio Bolognese περιέχει 53 θερμίδες, 0,2 γραμ. λίπος, 6,7 γραμ. σάκχαρα και 1,28 γραμ. αλάτι.


Η εταιρεία σχεδιάζει την αναδιοργάνωση πολλών εκ των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των σαλτσών για ζυμαρικά Dolmio, μειώνοντας το αλάτι, τη ζάχαρη και το λίπος. Έχει μάλιστα δεσμευτεί να μειώσει το αλάτι κατά μέσο όρο 20% μέχρι το 2021.

Πηγή: Sky News

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X