Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Ερχεται επιβάρυνση σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές;
Ερχεται επιβάρυνση σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές;  thumbnail

Ερχεται επιβάρυνση σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές;

Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει ο νέος και πιο καθοριστικός γύρος των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο των δανειστών για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η κυβέρνηση σβήνει και γράφει τα μέτρα που θα περιλαμβάνει η λίστα με τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους που θα πρέπει να αποδώσουν 1,8 δισ. ευρώ για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό.


 


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία», που αναδημοσιεύει το enikonomia.gr ένα μέτρο που είχε βγει και ξαναμπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η επιβολή ειδικού τέλους ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές.


Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως οι Θεσμοί δεν συμφωνούν με την επιβολή τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές, αλλά οι υποστηρικτές του μέτρου εκτιμούν ότι το τέλος αυτό δεν θα επιβαρύνει σημαντικά τους πολίτες, ενώ θα έχει σημαντικά ετήσια έσοδα για το κράτος. Στην περίπτωση επιβολής φόρου 0,01% στις τραπεζικές συναλλαγές υπολογίζεται ότι τα έσοδα μπορούν να φτάσουν τα 300 εκατ. ευρώ. Για παράδειγμα, με φόρο ένα τοις χιλίοις, αν κάποιος πληρώνει μέσω τράπεζας ενοίκιο 500 ευρώ, τότε το ειδικό τέλος θα ήταν 50 λεπτά του ευρώ.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X